Timp de doua zile, la sfârsitul saptamânii trecute, renumitul bucatar salajean, Adrian Szucs – poreclit si Machete, a fost prezent pe platoul din centrul municipiului Zalau unde doritorii si cei pasionati de gastronomie au putut savura preparate speciale, de la midii, cârnaciori, kebab, hamburger sau hotdog.
rn
Exact cu un an in urma, Adrian Szucs a adus la Zalau renumiti chefi bucatari in cadrul Festivalului National Traditii si Obiceiuri Românesti la Zalau – Cânt si Joc pe Plai Strabun, eveniment care s-a desfasurat in perioada 10 -12 noiembrie 2017 in parcarea din imediata vecinatate a Primariei Zalau.
rn
„La inaugurarea rulotei street food m-am simtit ca la un concurs culinar in care juratii au fost inlocuiti cu clienti dornici de ceva nou. Am fost placut surprins sa vad ca au fost persoane care au stat la rând de 2 -3 ori pentru preparatele #MACHETE#TEAM. Multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si nu in ultimul rând voua dragi consumatori, pentru increderea acordata vizitând standul Machete. Sa aveti o saptamâna frumoasa si nu uitati, ne vedem din nou sâmbata si duminica pe platoul de marmura”, este mesajul maestrului bucatar Adrian Szucs.
rn
In 2017 a fost desemnat bucatarul anului
rn
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA) România a decis ca bucatarul anului 2017 este nimeni altul decât zalauanul Adrian Szucs. Asociatia rasplateste astfel activitatea chef-ului din Zalau in cursul anului 2017 care a reusit sa promoveze scoala de bucatarie româneasca atât in tara, cât si in strainatate.
rn
„Titlul de Bucatarul anului 2017 – sectiunea de Eveniment culinary traditional se acorda domnului Adrian Szucs pentru intreaga sa activitate depusa in organizarea evenimentului Festivalul National Traditii si Obiceiuri Românesti la Zalau – Cânt si Joc pe Plai Strabun care s-a desfasurat in perioada 10-12 noiembrie 2017 in municipiul Zalau. Organizatori: Asociatia Culturala Euro Est Alternativ România, Chef Adrian Szucs si Primaria municipiului Zalau, cu sprijinul Master of Flames Culinary Division si a filialelor Cluj, Bucuresti, Târgu Mures, Arad. Tematica manifestarii a fost: Promovarea si Mentinerea Traditiilor Culinare Românesti”, se arata in decizia Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA) România.
rn
Adrian Szucs a mai primit si o diploma de merit pentru participarea la infiintarea Institutului National de Gastronomie, dar si pentru sprijinirea si promovarea gastronomiei din România.
rn
Chef Adrian Szucs este membru al Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA) România din luna mai a anului 2017. in cursul anului trecut, a participat la o serie de competitii internationale precum Festivalul Pestelui Durabil de la Mamaia si la festivaluri gastronomice din Macedonia si Italia, unde a obtinut trei trofee si 17 medalii.
rn
Adrian Szucs este cel mai cunoscut chef salajean. Prima data a ajuns in atentia opiniei cu un show culinar difuzat in anul 2010 pe cunoscutul canal de specialitate Paprika TV. Notorietatea sa a crescut odata cu participarea la una dintre cele mai urmarite emisiuni concurs televizate si dedicate bucatarilor, „Chefi la cutite”.
rn