Va fi amfitrionul galei organizate de Clubul Rotary Zalau la Brilliant Parc, in 23 noiembrie

rn

Clubului Rotary Zalau are un scop ambitios. Vrea sa aduca la final reabilitarea Casei Memoriale "Iuliu Maniu" din Badacin anul acesta, pentru ca este An Centenar. Membrii Clubului Rotary au inceput deja o campanie puternica de strangere de fonduri, care va culmina cu o gala caritabila, Balul Rotary Zalau 2018, ce va avea loc in 23 noiembrie, de la ora 19:00, la Brilliant Parc (Str. George Cosbuc nr. 1) din Zalau.
Si pentru ca va fi o gala de exceptie, Clubul Rotary Zalau a ales ca evenimentul sa fie pus in scena de un om de exceptie. Amfitrionul galei va fi actorul zalauan de mare succes – atat in tara, cat si in strainatate – Alin Panc.
Cum despre frumoasa cariera in film a lui Alin Panc am mai scris si stim deja ca a jucat in filme de mare succes, alaturi de actori grei ai mapamondului, ne-am oprit de data aceasta in discutie cu actorul asupra legaturilor lui cu Salajul, cu istoria locurilor in care s-a nascut si s-a format. Iar cand stai de vorba cu Alin Panc ai intotdeauna un sentiment deosebit; imbina hazul cu abordarea serioasa intr-un fel unic – este stilul Alin Panc.
"Pe la 14 ani am inceput sa lucrez pe la toate santierele arheologice; la Castrul Roman de la Moigrad am fost sapator, cum s-ar zice. Dar in vremea aceea nu stiam prea multe despre Iuliu Maniu si istoria noastra de dinainte de comunism. Profesoara noastra, Pop, de la Mate-Fizica, ne-a mai invatat una alta despre cum a fost inainte de comunism. Ne-a invatat ca noi, Salajul, avem cu ce ne mandri; personalitati printre care Iuliu Maniu si Corneliu Coposu. Asa a inceput legatura mea cu istoria. Nu stiam exact unde era casa lui Iuliu Maniu, pentru ca pe atunci nu am fost acolo, ca nu ne lasau comunistii. Dar am aflat-o dupa aceea. Salajul chiar are istorie, una mai mult decat interesanta", ne spune Alkin despre primele lui experiente legate de istorie.
Despre cat de motivat este sa vina sa prezinte evenimentul organizat de Clubul Rotary Zalau, Alin Panc spune simplu ca trebuie sa faci ceva, orice poti, pentru locul in care te-ai nascut si caruia ii apartii pentru totdeauna.
"Este foarte important sa faci ceva pentru comunitate, comunitatile locale are trebui sa se implice ca si comunitatile din afara; sa se adune si sa contribuie la dezvoltare. Nu putem sa lasam istoria sa moara si nu trebuie sa lasam in uitare oamenii care ne-au tinut pana la urma uniti. Este foarte binevenita initiativa Rotary Club Zalau, de aceea am si venit, pentru ca trebuie sa dam cate ceva si sa-i convingem pe ceilalti ca-i bine sa facem ceva pentru locul de unde suntem. E important de exemplu si sa faci curat pe strada. Sa salvam Casa Memoriala a lui Iuliu Maniu este insa ca si cum ti-ai face curat in suflet. E important pentru legatura noastra cu trecutul".

rn

Ultimele mari realizari ale lui Alin Panc

rn

Pornind de la premisa carierei lui de succes, l-am intrebat pe Alin care sunt ultimele lui realizari. Sigur ca ne-a surprins din nou, in stilul Alin Panc, dribland asteptarile noastre; ne-a raspuns trecandu-ne putin prin realizarile din plan familial.
"Ultimele mele realizari sunt doi copii, doua fete. Astea sunt realizarile mele, copiii mei; si atat. De doi ani jumate nu fac altceva decat sa cresc copii. Filmul acesta, "Pup-o ma!" este ultima realizare artistica. Sunt un fel de tata – bona. Ma duc cu felete in parc, stau cu ele, ma joc, invatam despre viata. Am facut foarte multe filme, dar in ultimii doi ani si jumatate am refuzat tot. Am filmat vreo doua filme americane, pentru ca eu filme romanesti nu mai fac". A fost scurt Alin cu "ultimele realizari".

rn

Comedia anului, "Pup-o ma!", a fost ideea
lui Panc, cu trei actori zalauani cap de afis

rn

Alin Panc ne-a spus si cum a luat nastre comedia care a spart toate topurile, "Pup-o ma!".
"M-am trezit eu intr-o dimineata cu ideea. Eu cu Sandel suntem prieteni foarte buni. Am plecat impreuna la Bucuresti la facultate, am stat impreuna, ne leaga 28 de ani. Ne-am facut amandoi actori. Apoi, am strans legatura cu Selesi – l-am ajutat si pe el sa se faca actor. Si, cum spun, intr-o zi m-am trezit ca hai sa fac eu un film cu Sandel. Si hai sa gasesc un scenariu cu ciobani, ca e mai ieftin de filmat, mai usor sa filmezi pe dealuri, pe munti locatiile sunt mai usor de gasit. Dar trebuia sa bag un moldovean, al treilea cioban. M-am gandit la Selesi, ca si el e de-al nostru, ii de aici din Zalau. Suntem mai multi din Zalau de fapt care suntem actori. Dar noim astia trei, ne mai stie lumea. Si am zis ca sa-l facem noi trei, ca suntem prieteni, ne stim si sa fie totul ardeleneste. Un film de lungmetraj ardelenesc, asa, clasic de mult n-o mai fost la cinema. Am avut ideea sa se intample, totusi, si cu niste gagici. I-am dat povestea unui baiat, care a scris scenariul, si l-a scris perfect. Am inceput sa filmam de vreun an si ceva si am terminat anul acesta in vara filmarile. Pe 26 octombrie l-am lansat pe piata si in continuare ii in cinema si bubuie, cum ar veni. Am fost cu el prin Ardeal, dar si in Moldova; rad oamenii de numai pot", este pe scurt istoria lui Pup-o, ma!

rn

Actorii salajeni cucereasc mapamondul

rn

"In prima saptamana am fost top nr. 1 in Romania la film romanesc, in a doua saptamana a fost cel mai bine vazut film din Romania. Prezentarea oficiala a avut loc in 24 – 26 octombrie la Bucuresti si Cluj. Apoi am mers prin tara; din pacate la Zalau nu putem veni pentru ca nu avem timp sa ne adunam toti trei, iar daca nu venim toti trei nu are rost. Selesi va merge cu filmul prin tara. Pentru strainatate am vorbit deja cu un distribuitor care vrea sa-l cumpere. Pe 9 decembrie vom pleca in Spania, la Madrid, si pe 16 decembrie in Anglia la Londra. Anul viitor vom duce filmul intr-un tur in Statele Unite ale Americii, la Chicago, unde traieste o comunitate mare de romani, multi zalauani, si in San Francisco. Suntem in discutii cu mai multi distribuitori care vor filmul nostru, avem discutii si in Italia. Filmul este bine vazut, este bine primit. Pe viitor ma gandesc sa facem partea a doua. Toata lumea cere partea a doua si daca lumea cere vom putea face si partea a treia", ne spune Alin.

rn

Ce se-ntampla in "Pup-o, ma!"

rn

"Se iau trei flacai strasnici, care au trait de când se stiu la stâna, doua mândre de oras, aflate într-un mare impas si un baci hapsân. Se amesteca bine si se presara cu traditii românesti, peisaje care îti fura ochii si multa voie buna. Rezultatul? O comedie savuroasa pe care sa o povestesti nepotilor! Bica, Tica si Horica au trecut de mult de vârsta însuratorii, dar mai au o sansa anul acesta si trebuie sa profite de ea. Tot ce au de facut este sa mearga în sat, de Ziua Lânii si sa pupe câte o fata. Traditia spune ca mândra pupata în aceasta zi de sarbatoare ramâne a ta pe viata! Pare simplu? Nu este deloc! {inuti din scurt de un baci obsedat de avere, ei îsi petrec aceasta zi cu oile si câinele Bobita. Când totul pare pierdut, doua mândre îsi fac o aparitie de zile mari. Acum încep problemele, ei sunt 3, ele 2, apare si un strigoi, se aud împuscaturi, ziua e pe cale sa se sfârseasca, fetele de oras nu sunt de nasul lor. Le vor pupa? Cine va ramâne fara pereche? Cum se va termina povestea? În mod sigur cu hohote de râs, demne de Comedia Anului. Filmul este realizat în comuna Rachitele, de lânga Cluj, într-un cadru autentic românesc, cu peisaje cum numai la noi mai poti vedea. Din distributia "Pup-o, ma!" fac parte Alexandru Pop (Varu Sandel), Cosmin Selesi, Alin Panc, Catalina Grama, Constantin Cotimanis si Alexa Tofan. Filmul este regizat de Camelia Popa, dupa un scenariu de Salex Iatma. Distribuit de Videomix, filmul Pup-o, ma! a avut premiera pe 26 octombrie 2018, în cinematografele din toata tara.

rn

Alin Panc – actor, scenarist si producator

rn

A jucat in 34 de filme si seriale TV, romannesti si straine. A jucat in filme alaturi de actori celebri precum Jean-Claude van Damme, Scott Adkins, Demi Moore sau Monica Bellucci. A dublat vocea personajului Louie din filmul american de desene animate Viata cu Louie.

rn

Cosmin Selesi – actor si prezentator TV

rn

A jucat in 18 filme, seriale Tv mai mult romanesti, dar si straine, alaturi de actorul celebru Jean-Claude van Damme. Selesi este vedeta de televiziune, membru al juriului show-ului de televiziune Splash! Vedete la Apa si prezentator TV al show-urilor "Te cunosc de undeva" si "Familiada" difuzate de Antena 1.

rn

Varu Sandel – pur si simplu comedie

rn

Varu Sandel, sau Sandu Pop, este un actor de comedie român, cunoscut în special pentru rolul sau Varu Sandel, personaj folosit în prezentarea unor emisiuni de folclor la Etno TV.
Activeaza ca actor la Teatrul de Comedie Bucuresti. Are de asemenenea interpretari ca solist de cântece de muzica populara, multe dintre ele în prima auditie si înregistrate pe discuri CD si videclipuri.