La solicitarea conducerii Primariei Zalau, ieri, joi 8 noiembrie, a avut loc o întâlnire cu Radu Baruta, directorul general al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Cluj, si Florian Raducu, vicepresedintele companiei de proiectare Search Corporation, pentru a se analiza stadiul studiului de fezabilitate la tronsonul II al variantei de ocolire Zalau (centura ocolitoare). Au fost vizate si clarificari privind avizele necesare pentru executia acestui proiect. 

rn

În perioada ce urmeaza se vor efectua lucrari cu privire la scoaterea din circuitul agricol si din fondul forestier a unor suprafete de teren aflate pe culoarul stabilit în proiect.
"Chiar daca nu suntem parte în acest contract, suntem preocupati sa se respecte calendarul stabilit, astfel încât în a doua jumatate a anului 2019 sa înceapa lucrarile de executie a acestui obiectiv de investitii", a declarat primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt.
La intalnirea de ieri, alaturi de primarul Ionel Ciunt s-au aflat viceprimarii Teodor Balajel si Nicolae Fazakas, dar si presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc.
Pentru cei aproximativ 9 kilometri care ar constitui tronsonul al doilea al soselei ocolitoare a Zalaului exista prevazuta suma de aproximativ 43 de milioane de euro, deci nu exista problema finantarii, spunea in recenta sa vizita la Zalau Narcis Neaga, seful Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Tot el spunea ca in lunile de iarna se vor face procedurile de achizitie publica pentru a stabili constructorul, iar in luna martie a anului viitor vor incepe lucrarile la tronsonul II al acestui obiectiv. Din ce spune primarul Ciunt reiese insa ca termenele au fost devansate si ca ne putem astepta, in cel mai bun caz, ca santierul sa fie deschis abia spre sfarsitul anului viitor.