155 de sosuri comercializate in magazinele din Romania sunt … chimicale

rn

Asociatia Pro Consumatori a analizat 155 de sosuri comercializate in magazinele din Romania si a descoperit ca platim singuri pentru a cumpara otrava si asta deoarece sosurile care promit gustul desavarsit pentru mancarea noastra cea de toate zilele sunt solutii chimice care ne afecteaza sanatatea.
Iata rezultatele analizei facute de Asociatia Pro Consumatori:
„Sos de usturoi cu 1% usturoi deshidratat si 7 substante chimice. Sos de maioneza cu 11 aditivi alimentari. Un sfert din sosurile de maioneza analizate contin cate 7 substante chimice. 8 din 10 sosuri de maioneza contin intre 5 si 11 substante chimice. Galbenusul de ou din sosurile de maioneza nu depaseste 5%. 7 din 10 sosuri de maioneza contin EDTA. Sos mexican cu aroma de fum si extract de drojdie. Sos Taco Salsa cu solutie de dezghetat sosele. Sos vanatoresc cu pulbere de praz. Sos cu aroma de hrean si zaharinat de sodiu. Ketchup cu aroma de tomate, sucraloza si conservanti. Sos de rosii cu monoglutamat de sodiu si sare de lamaie.”
Potrivit celor declarate de europarlamentarul PNL, Daniel Buda, originar din Salaj, „rezultatele acestei analize sunt un semnal de alarma puternic atat pentru populatie, cat si pentru institutiile statului. Daca nu este interzis, atunci este legal si marile companii folosesc in produsele alimentare toate substantele chimice care sa potenteze gustul, chiar daca afecteaza sanatatea consumatorului pe termen lung.
Consumatorul trebuie sa inteleaga faptul ca prin consumul excesiv al acestor sosuri chimice, dincolo de dependenta de gust pe care o capata, se expune aparitiei si agravarii unor boli, pornind de la obezitate, astm, iritatii la nivelul pielii, distrugerea ADN-ului, pana la alergii, hiperactivitate, afectiuni gastrointestinale si chiar cancere.
Pericolul vine din flaconul cu sos de pe raftul magazinului si singura solutie este sa ne informam si sa boicotam aceste produse, pur si simplu refuzand sa le cumparam. Este absolut obligatoriu sa devenim selectivi cu ce ingeram si ce punem in farfurie copiilor nostri. Sa ne intoarcem spre produsele sigure, cu putine ingrediente chimice, la sosuri facute din rosii, ardei si alte legume din ferma taranului roman si la produsele locale care sunt o garantie a gustului si sanatatii alimentare”, a mai precizat Buda pe pagina sa de socializare.