decembrie 5, 2025

Tanarul zalauan Vlad Alb povesteste cum si-a dat corigenta la Chefi la cutite

tanarul-zalauan-vlad-alb-povesteste-cum-si-a-dat-corigenta-la-chefi-la04_59638

Zalauanul Vlad Alb, poreclit Zaru Barbarosa, s-a întors în fata juratilor de la "Chefi la cutite" pentru a doua sansa, dupa ce anul trecut a avut o prima incercare esuata. S-a prezentat din nou la preselectiile sezonului 5 "Chef la cutite" pe 10 aprilie, cand i-a convins pe jurati si a reusit sa treaca in etapa urmatoare. Si-a exprimat dorinta de a face parte din echipa lui chef Scarlatescu.

rn

Emotiile i-au creat din nou probleme, fapt pentru care sosul de rodii l-a refacut de doua ori. “ntr-un final, Vlad s-a descurcat si s-a prezentat chefilor cu preparatul.
"Dupa ce am obtinut anul trecut un cutit, acest lucru m-a motivat sa mai incerc odata. Am revenit la "Chefi la cutite" sa imi dau corigenta. Am venit hiper-motivat si m-am prezentat in fata juratilor cu un preparat din piept de rata crocant, spuma de telina si sos de rodii. Din nou, in fata juratilor am avut emotii, dar nu la fel de puternice. Emisiunea te face sa simti ca traiesti. Chefii s-au bucurat ca am revenit si am luat doua cutite, de la chef Bontea si de la chef Scarlatescu. Chef Dumitrescu mi-a reprosat ca nu am ales o farfurie de dimensiuni mai mari pentru acest preparat. M-am bucurat ca am reusit sa merg mai departe, cutitele le-am dedicat mamei mele si familiei mele. Sezonul 5 Chefi la cutite va fi un sezon de poveste, foarte, foarte misto", povesteste Vlad aventura preselectiei.
Anul trecut, Vlad a fost declarat cel mai funky concurent de la "Chefi la cutite". A atras privirile tuturor cu modul în care arata. A vrut sa faca senzatie cu o tochitura salajeana de exceptie, cu palinca de la el de la Zalau. Chefii au gustat cu mare interes din preparatul lui Vlad, dar nu a fost selectat sa continue concursul.
"Am avut foarte mari emotii, a fost o nebunie totala. Am facut tochitura praf, nu i-am dat gustul care trebuia. Din trei cutite am luat un cutit de la chef Bontea, dar acesta m-a motivat sa particip din nou anul acesta", explica tanarul zalauan.

rn

A invatat meserie la Liceul
"Voievodul Gelu" din Zalau
si a ajuns foarte departe

rn

Vlad Alb are 25 de ani, este din Zalau si are doi frati. A lucrat ca bucatar in Zalau, la Vila Vlad, la Restaurantul Briliant, apoi s-a mutat cu jobul in Oradea, la Sala de Evenimente "Armonia Venue", unde este coordonat de chef Ionut Lupu, fost finalist la Top Chef si unul dintre cei mai buni bucatari din Romania.
Vlad a terminat Liceul Voievod Gelu din Zalau, unde a urmat un curs de bucatar.
"Nu am fost un foarte bun exemplu pentru acest liceu, eram un elev problema. Dar dupa ce m-am debarasat de toate problemele, mi-am zis ca trebuie sa duc la bun sfarsit acest curs de bucatar si sa devin un exemplu pentru tineri si pentru cei din liceu, pentru cei care inca sunt la profilul bucatar", spune Vlad.