Cinci din cei sase parlamentari din Salaj au votat ieri impotriva Cabinetului propus de Lucian Croitoru. Guvernul a fost respins cu 250 de voturi „impotriva” si doar 189 „pentru”. Pentru a fi investit, Cabinetul ar fi trebuit sa primeasca 236 de voturi favorabile.
„Am votat impotriva Guvernului Croitoru si astfel am ramas consecvent pentru ca si in urma cu douazeci de zile am aprobat motiunea prin care a fost demis cabinetul condus de Emil Boc”, ne-a declarat deputatul PSD, Iuliu Nosa. El a mai precizat ca votul sau nu a fost eminamente politic, ci este justificat si de (in) capacitatea profesionala a catorva dintre ministrii propusi „care nu sunt straini din dezastrul din economie”, multi dintre facand parte si din vechiul guvern.
Reprezentantul PNL, deputatul de Zalau Mirel Talos, afirma ca si el a votat „impotriva”, spunand totodata ca „Guvernul Croitoru nu putea trece prin parlament cand o majoritate de 65 la suta (PNL, PSD, UDMR) se opunea din start. Talos a mai precizat ca este foarte posibil ca alegerile prezidentiale sa-l gaseasca tot pe Emil Boc la carma guvernului, ceea ce l-ar avantaja pe Traian Basescu.
„Un rezultat previzibil” – asa a catalogat deputatul UDMR, Seres Denes, votul de astazi din parlament. Mergand pe aceeasi rationament ca si colegul sau liberal, Denes a spus ca votul a exprimat dezacordul clar dintre noua majoritate parlamentara si Traian Basescu, care l-a tinut in brate pe Lucian Croitoru, desi toate celelalte partide il propuneau pe Klaus Johannis.
Paradoxal (sau nu) pedelistii nu sunt tristi
Desi ar avea motive de suparare, tinand cont de faptul ca din guvernul propus de Croitoru faceau parte multi membri PDL, deputatul de Simleu, Lucian Bode nu s-a aratat foarte afectat, in conditiile in care e foarte posibil ca la guvernare sa ramana pana dupa alegeri Guvernul Boc. Bode i-a atacat, insa, pe colegii sai parlamentari, acuzandu-i ca au votat impotriva guvernului la ordinele sefilor de partid, fara a avea in vedere interesele cetatenilor care i-au trimis in fruntea tarii.