Festivalul culinar din weekend le-a aratat zalauanilor ce inseamna sa mananci bine
In weekend s-a desfasurat la Zalau, in spatiul parcari din spatele primariei, prima editie a Festivalului National Traditii si Obiceiuri Românesti – Cânt si joc pe plai strabun". A fost o manifestare culinara deosebita, in sensul ca, timp de trei, zalauanii au putut servi gratuit din toate preparatele gatite de echipa de bucatari Romanian Culinary Team. Au fost peste 4.000 de portii de mancare cu gust romanesc, dar, trebuie sa recunoastem, si cu influentele unguresti. S-a mancat iahnie de fasole cu carnat afumat, varza calita, sarmale cu smantana, tochitura de porc, gulas, fripturi, produse de panificatie si multe alte bunatati cu specific local. Pe langa mancarea buna, participantii la festival au asistat la momentele artistice oferite de artisti locali de muzica usoara si muzica populara.Duminica, bucatarul Gianny Banuta a uimit auditoriul facand in premiera la Zalau o friptura din ceafa de porc pe teava de esapament a unei motociclete. Scopul festivalului a fost de arata cat de bine se poate manca romaneste, in conditiile in care oferta alimentara din supermarket-uri abunda de produse din import, frumos impachetate si cosmetizate, dar cu valoare nutritionala scazuta. Festivalul culinar de la Zalau se vrea a fi cel mai mare de acest gen din tara.
