Am vazut ca taxa de solidaritate ramane o solutie pentru buget si vizeaza „persoanele fizice care castiga foarte mult, care beneficiaza de o multime de lucruri din parte statului”, dupa cum s-a exprimat premierul Tudose. Logic, acestia ar fi parlamentarii, directorii de concentrare, primarii, etc. Dar cum vine asta cu statul care permite angajatului de la privat salariu mare? Faptul ca statul nu-i prigoneste inca pe cei bine platiti de la privat este un lucru pentru care cei vizati trebuie sa fie recunoscatori partidului si conducatorului sau cu mustata? PSD-ul inca n-a realizat ca toti cei care in mediul privat castiga foarte mult o fac pe merit, din banii privatului. fara nici o contributie a statului. Iar unii sunt platiti foarte bine pentru ca sunt cu adevarat specialisti in domeniul lor si ca, la nivelul lor de pregatire stop_coloana si profesionalism, ar putea pleca oricand peste granite sa lucreze probabil pe salarii si mai mari. Patronul, daca-l vrea aici, trebuie sa-l plateasca la fel ca „afara” si deja nu e numai cazul specialistilor IT. Taxa de solidaritate, un fel de jefuire fiscala, nu va face decat sa contribuie la plecarea si mai multor asemenea oameni bine platiti si bine pregatiti catre alte state. Si odata cu ei, pe fondul crizei de personal specializat, vor pleca si angajatorii.
Cum ne scapa taxa de solidaritate de profesionisti
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...