Carnea de porc se scumpeste cu 15 – 30 la suta
Asocia?ia Româna a Carnii anunta ca pretul carnii de porc va creste incepand din aceasta luna cu 15 – 30 la suta. Motivul principal il reprezinta cresterea exportului de carne de porc in tarile asiatice, înregistrata anul trecut, potrivit unui comunicat al Asociatiei Romane a Carnii.
„Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26 la suta mai mare fata de 2016 si cu 12 la suta mai mare fata de 2015”, spun reprezentantii Asociatiei. La pieptul de porc, pretul a crescut cu 40 la suta, in timp ce jambonul s-a scumpit cu 25 la suta in ultimele 12 luni. stop_coloana
Asociatia Româna a Carnii precizeaza ca printre cauzele care au condus la majorarea pretului carnii de porc la nivel european se numara cresterea semnificativa în cursul anului 2016 a exportului de carne de porc în tarile asiatice, în special în China, Japonia si Hong Kong, si scaderea efectivelor de porcine. In ianuarie 2017 a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20 la suta mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016.
