Bani in plus se pot face si prestand activitati ori mici afaceri pe perioada limitata. Multi dintre micii intreprinzatori decid, in ultima vreme, sa profite de afacerile sezoniere pe motiv ca banii vin mult mai repede. Nu sunt afaceri care sa inghita fonduri investitionale substantiale. Iar profitul, de cele mai multe ori este suficient pentru cheltuieli imobiliare, renovari ale locuintei, decorari interioare, achizitii de mobilier.
Totusi, sezonierii muncesc tot anul
Afacerile de sezon necesita un volum de munca dublu fata de cele derulate pe tot parcursul anului. Controlul cheltuielilor este obligatoriu, chiar daca in varful sezonului se obtin castiguri mari. Fiecare banut conteaza in aceasta perioada si fiecare antreprenor care nu-si maximizeaza cu inteligenta venitul in sezonul de varf va avea probleme financiare mai tarziu.
Ce faci in extrasezon?
Profita de fiecare minut pe care-l ai si retine proverbul „Time is money!” Antreprenorii care au afaceri de sezon trebuie sa fie desciplinati cu timpul lor in extrasezon, asa cum sunt disciplinati cu cheltuielile in sezonul de varf.
Timpul cel mai potrivit pentru a-ti pregati afacerea este perioada in care nu ai foarte multa activitate. Pregatirea pentru un nou sezon de afaceri reprezinta, bineinteles, cea mai importanta ocupatie din extrasezon. Acum este momentul sa pui in practica eventuale idei legate de noi concepte de design, posibile servicii sau tehnologii, a caror implementare ti-ar putea impiedica activitatea din timpul sezonului.
Orice optiune poate fi exploatata
Maximizeaza-ti activitatea de marketing in extrasezon si gandeste-te la noi strategii de a atrage cat mai multi clienti in timpul sezonului. Incepe un business complementar! Oricat de bine reusesti sa-ti gestionezi afacerea sezoniera si sa maximizezi profitul, afacerea ta nu poate genera suficienti bani pentru extrasezon. Pentru fiecare antreprenor, solutiile sunt variate, insa una dintre ele este sa-si deschida un business complementar. Orice tip de afacere sezoniera ai detine, este posibil ca aceasta sa fie profitabila pe tot parcursul anului daca esti disciplinat, iti administrezi timpul cu atentie si explorezi noi optiuni.
In final, orice business creste odata cu dezvoltarea experientei, a ideilor si a solutiilor gasite la probleme inevitabile. Vestea cea buna este ca problemele cu care se confrunta aceste afaceri nu sunt noi, iar variatiile dintre sezoane sunt complet predictibile si pot fi administrate cu succes.
Ce se vinde… sezonier?
Afacerea sezoniera este cel mai des intalnita si poate fi confundata cu serviciile din turism, cazare in pensiuni si hoteluri, inchirierea de case sau camere in statiuni, ori gatit. „Sezoneri” sunt si cei care confectioneaza obiecte cu mare trecere in anumite perioade ale anului, la anumite sarbatori, martisoare, podoabe de brad ori suveniruri cu specific local sau traditional. Tot in aceasta categorie pot fi incluse si activitatile derulate in aer liber, drumetii pe munte, echitatie, cursuri de schi, patinaj sau inot, plimbari cu ATV-ul, vanzarea de produse alimentare complementare unui alt business (racoritoare, inghetata, cafea, ceaiuri fierbinti). Nu in cele din urma, mai pot fi mentionate prestatiile in domeniul transportului de persoane, realizat in parteneriat cu agentii de turism.
Castiga un ban din afaceri sezoniere
Articole
15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
Azi, 15 ianuarie, se împlinesc 175 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889). Începând din 2011, tot în 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale. Este o sărbătoare care are loc anual și promovează cultura, arta și efortul academic, prin activități specifice. Cunoscut ca „Luceafărul poeziei românești”, Mihai Eminescu debutează în 12 ianuarie 1866, cu poezia „La mormântul lui Aron Pumnul”, apărută în broșura „Lăcrămioarele învățăceilor…
Mai mult...Sfântul Ioan Colibașul și prioritățile greșite ale vieții noastre
Sfântul Ioan Colibașul, adică ”cel care a trăit într-o colibă” sau ”Ioan cel sărac pentru Christos”, a fost un sfânt ascet care a trăit în secolul V. El este amintit atât în calendarul ortodox, cât și în cel greco-catolic, în fiecare an la data de 15 ianuarie. Ioan a trăit în vremea împăratului bizantin Leon I Tracul (457-474). El provenea dintr-o familie nobilă din Constantinopol, iar tatăl lui era general în armata bizantină. Ioan a beneficiat de…
Mai mult...