Trecand cu cateva zile in urma prin cartierul Bradet am vazut inghesuiala, de-a dreptul imbulzeala, in fata unui magazin. La ce credeti ca se „omorau” oamenii? La hartie igienica la „oferta”. Vineri, ajungamd la Primaria Zalau am vazut alte imbulzeli la diferite ghisee. M-am intrebat atunci, ca de alte dati, de unde apetitul cetatenilor din urbea de sub Meses (si nu numai) pentru imbulzeala, coate si cozi? “nteleg cozile la inmatriculari auto, chiar si cozile la fisc, la plata taxelor si impozitelor au o justificare cat de cat plauzibila, 10-15 lei scutire pe an, e o treaba. Dar mi-e peste putinta sa inteleg isteria aceasta, placerea de a te calca in picioare pentru lucruri de genul hartie igienica, drujbe, tigai, perne sau nu stiu ce masinarii care coc, prajesc, aburesc etc. si pentru care pretul la oferta este de cele mai multe ori foarte aproape de pretul obisnuit de vanzare. Obiecte pentru care se zbat si se imping cu zecile, cu sutele, doar pentru ca sunt „la pret bun”, la „oferta”, dar pe care cei mai multi nu le folosesc niciodata. Sa fie acolo, ca nu stii cand iti trebuie, ori sa le aiba copiii dupa ce or muri ei. “n regula. Dar de aici si pana la o lupta pe viata si pe moarte pentru o tigaie, parca este o ruptura de logica. Dar despre ce logica vorbim, cand din pacate foarte multi concitadini de-ai nostri nu-s capabili sa urce sau sa coboare civilizat din mijloacele de transport in comun sau sa astepte sa le vina randul la pomana sau la apa sfintita. Zici ca au imbulzeala in ADN.
Goana dupa chilipiruri ne este inscrisa in ADN
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...