A doua zi de miercuri din luna octombrie (in acest an, 14 octombrie) este, potrivit unor rezolutii adoptate de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Dezastrele naturale sunt generate de fenomene naturale care se produc fara a fi cauzate in nici un fel de factori umani. Aceasta zi va fi popularizata de catre ISU „Porolissum”Salaj in randurile elevilor de clasele V-VIII, iar la sediul institutiei este organizata „Ziua Portilor Deschise”, unde vor fi prezentate mijloacele de interventie si modul de folosire al acestora in caz de dezastre naturale. Totodata, vor fi distribuite pliante informative populatiei, iar membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta vor fi instruiti pentru diseminarea informatiei in comunitatile locale, potrivit oficialilor ISU Salaj.
In urma fenomenelor meteorologice periculoase care au avut loc in acest an in Salaj, cinci localitati au fost afectate de inundatii. In iunie si iulie a.c., ploile torentiale au distrus 121 gospodarii, patru obiective socio-economice si 52 de anexe gospodaresti. Au fost colmatate 35 de fantani, patru poduri, 32 de podete, 254 de gospodarii ramanand fara curent electric. Trei alunecari de teren s-au produs in localitatile Recea, Ortelec si Dolu.
Porti deschise la ISU Salaj
Articole
Aproape 2 milioane de angajați primesc salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025
Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată crește la 4.050 lei, de la 3700 de lei cât este în prezent. Începând cu acceași dată, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu Casa de Pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestui venit este de 1.013 lei. Guvernul a aprobat în luna noiembrie Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară…
Mai mult...Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...