Familiile cu un venit lunar mai mare de 425 de lei pe persoana nu pot beneficia de subventia pentru incalzire. Iarna trecuta plafonul se situa la 615 lei pe persoana
Plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat in calcul pentru subventionarea facturii de incalzire a locuintei a fost redus fata de limitele de venituri din anii trecuti. Din categoria beneficiarilor au fost excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei, iarna trecuta plafonul maxim fiind de 615 lei. Guvernul a anuntat, la sfarsitul sedintei de miercuri, ca factura la incalzirea locuintei va fi subventionata pe perioada iernii in proportie de 90 la suta la un venit de pana la 155 lei pe membru de familie si cu pana la 40 la suta pentru un venit pe membru de familie cuprins intre 355 si 425 lei.
In cazul persoanelor care incalzesc locuinta cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, limita maxima a venitului acceptat pentru acordarea de ajutoare a fost stabilita de asemenea la 425 lei.
Reducerea plafoanelor a fost facuta din cauza conditiilor determinate de criza economica si de imposibilitatea sustinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protectie sociala. In acest fel se va restrange numarul de beneficiari ai ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.
Ajutoarele pentru incalzire se obtin mai greu
Articole
Aproape 2 milioane de angajați primesc salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025
Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată crește la 4.050 lei, de la 3700 de lei cât este în prezent. Începând cu acceași dată, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu Casa de Pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestui venit este de 1.013 lei. Guvernul a aprobat în luna noiembrie Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară…
Mai mult...Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...