PSD a dat cu bâta în baltă la început de guvernare. Proiectele de ordonanță cu grațierea, ascunse, învârtite pe sub masă, au fost parcă aruncate pe piață ca să înfurie lumea. A ieșit cu scandal în evidență. O fi vreo metodă originală de fidelizare a electoratului? Sunt convins că marea majoritate a celor ce au votat PSD-ul nu sunt de acord cu mârlăniile din ordonanțe. Cum ar putea fi de aord cu albirea unor penali politici la urgență, pe din dos, fără a fi cu adevărat o măsură justificată? Nu este vorba despre sărmanii deținuți care își ispășesc pedeapsa în condiții grele și văd și cei care au votat PSD că este vorba de folosirea acestora pentru a ascunde de fapt favorizarea unui grup politic infracțional organizat. |i atât. Cum ar putea fi mulțumiți cei care au votat PSD de legiferarea furtului din banul public până la 200.000 de lei? Câștigarea alegerilor nu-ți dă dreptul să faci absolut tot ceea ce îți dorești și nu te legitimează să legiferezi hoția. Câștigarea alegerilor înseamnă de fapt o uriașă responsabilitate și un angajament față de toți cetățenii țării nu doar față de penalii din propriul partid. PSD a câștigat stop_coloana alegerile cu o majoritate confortabilă. Să guverneze România patru ani așa cum s-a votat. Dar fără a-și bate joc de legi, fără a-i sfida pe cei ce l-au ales, fără a ocroti sub aripa sa hoția și corupția. Cu toate acestea cred că ești de acord și tu, cetățeanule care ai votat trandafirii. Deocamdată, de la instalarea guvernului Grindeanu, România s-a învârtit cu gălăgie și fără grație în jurul temei grațierii. S-a dus o lună din an în care nu s-a discutat decât de penali și pușcării. Dar școlile, spitalele, nu le punem în dezbatere publică? Că au probleme, poate mai grave decât cele din pușcării. Industria, agricultura, din care trăiesc și cei din afara pușcăriilor, dar și cei din pușcării, așteaptă soluții la marile lor problemee. Pentru cetățenii onești și liberi din țara asta nu începem să facem nimic constructiv?
Guvernarea de stanga a inceput cu stangul
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...