Nu se prevesteste ca dupa o iarna a certurilor fara sfarsit va veni o primavara linistita. Lucrurile se complica tot mai mult. Si duminica, precum saptamana trecuta, au iesit in strada zeci de mii de oameni. Se zice ca sa fi tot fost pana la o suta de mii de protestatari. Motivul este insistenta guvernului Grindeanu, manevrat din spate de Liviu Dragnea, sa dea doua ordonante, pentru gratiere si dezincriminarea abuzului in serviciu, despre care toti romanii s-au prins ca avantajeaza o multime de politicieni care au fost prinsi la furat si au primit pedepse pe masura. PSD incearca sa o dreaga ca printre cei gratiati nu se regasesc acuzati de coruptie. E o minciuna sfruntata, iar cei care au iesit in strada stiu ca prin gratiere PSD vrea sa-si scape coruptii. Miscarile de strada nu sunt o noutate. Sunt absolut normale. S-a acumulat in societate prea multa tensiune si se varsa peste pahar. Practic, in aceasta tara nu prea exista oameni multumiti. stop_coloana Nu vorbesc de bastanii care si-au facut averi din hotie si coruptie. Oamenii ajunsi la un anumit nivel de nemultumire pot sparge totul in cale. PSD se bazeaza pe faptul ca a castigat votul poporului si pretinde ca are dreptul sa faca ce vrea. Sa ne amintim ca in 1933 Adolf Hitler a castigat masiv alegerile din Germania. Deci, poporul l-a vrut. Ca mai apoi Hitler sa se intoarca impotriva celor ce l-au ales, ducand la dezastru poporul german. Guvernul ar trebui sa priceapa ca nu poate face ce vrea, nu poate actiona dupa cum il taie capul. Indiferent de scorul in alegeri, nici un partid, nici o coalitie guvernamentala nu are decat drepturile consfintite de Constitutie.
Nici un lider nu poate face cum il taie capul
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...