Noul premier Grindeanu a avut prima iesire pe un post de televiziune. Si la ales tocmai pe cel al urmaritului general Ghita. Dar nu asta-i important. Important este ca marioneta lui Dragnea a vorbit despre cifrele oficiale pe care guvernul sau construieste bugetul pentru acest an. Cheltuielile statului pentru acest an se vor ridica la 277 miliarde de lei. Deh, sunt multe promisiunile pe care statul trebuie sa le puna in practica. In conditiile in care taxele ar trebui sa scada, conform promisiunilor PSD, pare o misiune imposibila colectarea la bugetul de stat a 32 de miliarde de lei in plus fata de anul trecut. Economistii nu au gasit o explicatie rationala pentru aceasta cifra fara introducerea unor taxe noi sau majorarea celor existente. Cum, la fel de greu e de explicat inregistrarea unei cresteri economice de 5,2 la suta in conditiile in care pana si Comisia Nationala de Prognoza estimeaza un avans de 4,8 la suta, in timp ce Banca Mondiala de 3,7 la suta. stop_coloana Nici Comisia, nici Banca Mondiala nu stiu cat de harnic e romanul. Intrebarile care se pun si la care vom afla raspuns abia peste un an sunt: Daca nu va avea Romania o crestere de 5,2 la suta, isi va da Guvernul Grindeanu demisia? Daca nu se realizeaza veniturile estimate de 253 de miliarde de lei, va vorbi Dragnea de „gaura Guvernului Grindeanu”? Daca se vor introduce noi taxe si vor creste cele existente, isi va da Dragnea demisia din fruntea PSD? Cred ca avem deja raspunsurile la intrebarile de mai sus, dar asteptam sa treaca anul.
Face guvernul bani din nimic?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...