Maine va fi supusa la vot compenenta ATOP, contestata de liberali din cauza ca cei mai multi membri sunt PSD si UDMR, iar societatea civila este reprezentata de fosti politicieni
PNL-istii salajeni din Consiliul Judetean Salaj sunt revoltati de modul in care a fost intocmita componenta Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica (ATOP), componenta care va fi supusa votului in sedinta de Consiliu Judetean de maine, vineri 28 octombrie.
Liberalii spun ca PSD si UDMR, majoritari in Consiliul Judetean, au politizat societatea civila din Salaj reprezentata in ATOP, “organism cu rol consultativ” care functioneaza sub umbrela Consiliului Judetean si ai carui membri castiga cate 1.200 de lei pe luna pentru a-si da cu parerea depre cum ar trebui asigurata ordinea publica in Salaj.
Chiar inainte de sedinta de Consiliu Judetean in care se va vota componenta finala a ATOP Salaj, consilierul judetean Paul Maghiu, purtator de cuvant al PNL Salaj, a iesit la atac.
“PSD si UDMR Salaj politizeaza complet Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica. Majoritatea pesedisto – udemerista din Consiliul Judetean Salaj nu se mai oboseste nici macar sa pastreze aparentele unei guvernante locale echilibrate si legitime. Dupa ce si-au numit cinci consilieri judeteni (din totalul de sase – trei PSD si doi UDMR) ca membri ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica si au calcat în picioare principiul reprezentativitatii politice, majoritatea PSD – UDMR a politizat si partea de societate civila (cât o fi ea) din Salaj. Astfel, domnul Tiberiu Marc ne propune în ATOP pe Lorena Filip (fost consilier judetean PSD), Adrian Budusan (director al unei societati subordonate Consiliului Judetean si un apropiat al PSD) si pe domnul Pop Emeric (fostul primar UDMR din Crasna si actual administrator public al judetului). |i tocmai din cauza acestui comportament discretionar, partinic si sfidator vineri (la sedinta de Consiliu Judetean) voi vota împotriva validarii Autoritatii de Ordine Publica”, spune consilierul judetean PNL Paul Maghiu.
Supararea PNL pe modul in care a fost propusa componenta ATOP Salaj nu este de ieri, de azi. stop_coloana Inca de cand au inceput discutiile in Consiliul Judetean despre componenta ATOP, primul liberal care a reactionat la constituirea ATOP a fost liderul de grup al PNL Salaj din Consiliul Judetean Salaj, Adrian Margin, care s-a certat cu Csoka Tiberiu de la UDMR. Margin sustiena ca din randul consilierilor judeteni, in ATOP sa faca parte un numar de consilieri proportional cu numarul de consilieri judeteni ai partidelor, respectiv trei PSD, doi PNL, unul UDMR. Csoka Tiberiu s-a enervat atunci la idea lui Margin, replicandu-i: “Am castigat in 1989 dreptul de a alege”.
Componenta ATOP Salaj va fi votata in sedinta Consiliului Judetean Salaj de maine. Dupa validare, fiecare membru ATOP va primi, pe sedinta, suma de 1.200 de lei, adica 20 la suta din indemnizatia presedintelui Consiliului Judetean Salaj. ATOP este un organism cu rol consultativ. Membrii ATOP nu pot da legi, nu pot da hotarari si nu fac parte din procesul executiv al judetului. ATOP are strict un caracter informativ, avand doar rolul de a face propuneri pentru diferite teme.