Premierul Emil Boc a anuntat, joi, componenta noului Guvern, dupa demisia ministrilor PSD, precizand ca el va asigura interimatul la Ministerul Educatiei, iar ceilalti ministri PDL vor prelua, tot cu titlu de interimat, conducerea celorlalte ministere, conduse pana in prezent de social-democrati.
Componenta noului Guvern:
Emil Boc (prim-ministru) va asigura interimatul la Ministerul Educatiei,
Catalin Predoiu (actual ministru al Justitiei) va fi numit interimar la Ministerul de Externe,
Adriean Videanu (ministru al Economiei) la Ministerul Sanatatii,
Radu Berceanu (ministru al Transporturilor) la Ministerul Agriculturii,
Gheorghe Pogea (ministru de Finante) la Ministerul Muncii,
Gabriel Sandu (ministru al Comunicatiilor) la Ministerul pentru IMM,
Luminita Placinta (ministru pentru Tineret si Sport) la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul,
Theodor Paleologu – ministrul Culturii si Cultelor.
Anuntul premierului confirma integral informatiile anuntate anterior de MEDIAFAX.
Seful Guvernului a precizat ca interimatul va fi asigurat pe o perioada de maximum 45 de zile si ca Predoiu isi pastreaza calitatea de ministru independent in cadrul Cabinetului.
Intrebat de presa ce se intampla cu conducerea Departamentului de Afaceri Europene, asigurata pana in prezent de Vasile Puscas (PSD), Boc a raspuns ca departamentul nu este condus de catre un membru al Guvernului.
Intr-o declaratie sustinuta la Palatul Victoria, liderul PDL, premierul Emil Boc a acuzat PSD ca a pus interesele electorale si de partid mai presus decat cele ale romanilor si a asigurat ca actualul Guvern va respecta toate angajamentele asumate in relatia cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.
El a asigurat din nou ca nu vor exista probleme in plata pensiilor si salariilor si ca Executivul va continua sa reduca nivelul cheltuielilor cu aparatul administrativ, precum si politica de investitii publice masive in infrastructura. „Vom restrange in continuare cheltuielile bugetare. Acum, odata cu plecarea PSD de la guvernare, mai avem o ocazie suplimentara sa mai reducem din costurile legate de functionarea cabinetelor demnitarilor, a secretarilor de stat, astfel incat administratia sa devina una functionala, in respect pentru interesele cetateanului”, a spus Boc.
Potrivit premierului, Guvernul va aloca, in sedinta de joi seara, 500 milioane lei pentru lucrari la infrastructura de transport, 400 milioane lei pentru scoli si drumuri judetene sau locale, 364 milioane lei pentru subventii la CFR, 120 milioane lei pentru plata facturilor de catre autoritatile locale si 110 milioane lei pentru subventionarea centralelor de energie termica. „Tot astazi am avut doua intalniri importante ca urmare a gestului fostilor parteneri de guvernare. Primul, am avut o intalnire cu toti ambasadorii tarilor UE la Bucuresti, carora le-am prezentat situatia de fapt si proiectele Guvernului in continuare, subliniind si in fata ambasadorilor ca politica Guevrnului nu se schimba, angajamentele intrenationale se respecta. Romania va merge in continuare pe acelasi drum al intersului public si pentru sustinerea angajamentelor de refeorma a statului roman. De asemenea, am avut o intalnire cu reprezentantii confederatiilor sindicale, unde am discutat in acest context al crizei economice, al situatiei politice de necesitatea de a gasi solutii pentru a impiedica o criza sociala in Romania, care ar putea afecta situatia Romaniei si a romanilor. Dialogul ramane deschis si sper sa gasim solutii in perioada urmatoare”, a spus Boc.
Premierul Boc a anuntat interimarii PDL pentru ministerele PSD
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...