Pentru a evita, cica, numirile politice, Ministerul Educatiei supervizeaza inspectoratele scolare in desemnarea directorilor
48 de directori si directori adjuncti din unitatile de invatamant din judet vor fi numiti cu delegatie (provizoriu) la conducerea acestor unitati chiar de catre Ministerul Educatiei, in conditiile in care acest lucru se facea pana acum prin decizie a inspectorului scolar general. Potrivit unui ordin al ministrului, transmis miercuri inspectoratelor scolare, astazi expira termenul pana la care acestea trebuie sa trimita la minister lista cu toate unitatile de invatamant care nu au directori sau directori adjuncti numiti prin concurs, precum si propunerile consiliilor de administratie ale inspectoratelor cu privire la persoanele care ar putea ocupa aceste functii cu delegatie (pana la organizarea concursului pe post).
Dupa cum ne-a declarat inspectorul scolar general adjunct Ioan Lung, ordinul ministrului Educatiei vine sa corecteze situatiile in care, pe fondul schimbarii politice a conducerii unor inspectorate scolare, acestea au operat schimbari pe criterii politice si in randul directorilor de scoli. Nu este si cazul Salajului, ne-a asigurat Lung, care a apreciat ca propunerile facute de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Salaj vor si fi, in consecinta, validate de minister. „Singurele pro-bleme le-am putea avea in doua-trei scoli in care n-am gasit profesori dispusi sa fie directori, asa ca am numit invatatori sau educatoare. Asa este cazul la Garbou, unde avem un invatator, si la scolile din Poiana Blenchii si Cheud, unde am propus doua educatoare”.
Tot ministerul va semna deciziile si pentru inspectorii scolari de specialitate care ocupa aceasta functie fara concurs.
Posturile sunt blocate
Un concurs pentru posturile vacante de directori de scoli, respectiv inspectori scolari, va putea fi organizat numai dupa deblocarea posturilor din sistemul bugetar, blocate de Executiv incepand de anul trecut.