Zicea un prieten zilele trecute că în România ar trebui să se înființeze o temniță a fericirii, că un beci domnesc este deja. Nu de alta dar, după cum s-a văzut în ultimii ani, pentru unii fericire a fost atunci când au putut, indiferent prin ce mijloace, să fure de la stat sau chiar de la instituţia pe care o conduceau graţie voturilor date de electoratul fidel. Mai mult, fericirea poate fi savurată și atunci când reușești să ajungi într-o funcţie doar pentru că ai avut pile la partid ori pentru că ești fin, nepot sau cine știe ce rudenie cu X sau Z din minister sau din alte instituţii publice, iar lista de posibile situaţii când poate fi atins acest sentiment prin astfel de metode este nesfârșită. În condiţiile în care până și termenul “să trăiţi bine”, stop_coloana cu care s-a câștigat un mandat prezidenţial, a rămas doar un simplu slogan de campanie, e lesne de înţeles că în România nu s-ar putea să se înfiinţeze o instituție liberă care să gestioneze fericirea. Poate nefericirea, în condiţiile în care virtutea, adevărul și corectitudinea nu mai sunt de mulţi ani valori fundamentale pentru ascensiune în viaţa publică!
Temnița fericirii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...