Calendarul electoral din acest an este cert că va pune stres pe politicieni, în sensul că primarii și miniștrii vor forța cheltuielile publice ca să arate cât de harnici sunt. Politica Guvernului apolitic Cioloș și a consiliilor județene și locale trebuie să se înscrie într-un curent de precauție, fiind necesare măsuri de limitare a relaxării bugetare și de susținere a politicii de dezvoltare, bazate pe cererea internă în creștere și stimulate de relaxarea fiscală recentă. Politicienii au de ales. Salariile bugetare au crescut. Parcă prea brusc! Consumul le urmează direct proporțional, fiscalitatea scade. Iată ingredientele care pot duce la inflație, Umflarea prețurilor cu greu poate fi oprită (În Hala agroalimetară un kilogram de ceapă uscată costă 3 lei). Avem noroc cu cei plecați la muncă în străinătate, stop_coloana cu banii lor menținem consumul ridicat și leul nu cade în fața valutelor. Băncile funcționează în regim de avarie, creditele pe care le acordă sunt cu dobînzi mici și profitabilitatea se află în regres. Industria de stat este ineficientă (o mare parte, în insolvență) și blochează dezvoltarea țării. Factorii de risc din acest an electoral pot duce la șocuri în economie, ceea ce ar arăta în concluzie că măsurile fiscale și salariale din ultimele luni au fost grăbite de febra alegerilor.
Grabă electorală
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...