Am putea mulțumi în fiecare zi pentru natura cu care a fost dăruit Sălajul. Dar și Zalăul, care este înconjurat de o natură după care mulți tânjesc și vin aici de la sute de kilometri să respire aerul curat și să se bucure de verdele pădurii de pe Meseș. Avem locuri ideale pentru odihnă și relaxare pe care ar trebui să le protejăm. Dar se pare că românului îi este străină noțiunea de protejare a naturii și a mediului înconjurător. Și tot el plânge că natura se răzbună. Vine ba cu tunete, ba cu fulgere, ba cu ploi care duc totul la vale, ba cu secetă, ba cu variații de temperatruri care te năucesc.
Ieri, la ședința de Consiliu Local Municipal s-a supus spre aprobare printr-un proiect de hotărâre volumul și modul de valorificare a masei lemnoase ce se va exploata în anul 2016, provenită din fondul forestier proprietate publică a municipiului Zalău. Vasile Stan, șeful Ocolului Silvic Stejarul, ocol care gospodărește pădurile Primăriei Zalău, spunea că anul acesta se vor tăia 11.000 de metri cubi de masă lemnoasă. stop_coloana Asta i-a pus pe jar pe câțiva consilieri. Consilierul Margin explica faptul că iarna trecută, din cauza unor fenomene meteorologice (chiciură), foarte mulți copaci au fost doborâți la pământ. Fiind de dimensiuni mari, nu au putut fi furați și este împânzită pădurea de ei. De ce nu sunt valorificați acești copaci mai întâi și apoi să se treacă la tăierea de pe picior? Răspunsul dat de inginerul Vasile Stan, și anume că se vor exploata și lemnele căzute, nu i-a mulțumit pe consilieri. Cert este că șeful Ocolului Stejarul nu a promis că va ocroti arborii în picioare, exploatându-i cu prioritate pe cei căzuți. Și atunci de ce ne mai mirăm că natura se răzbună uneori? 11.000 de metri cubi nu-s de ici de colea.
Ce simplu e să tai pădurea!
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...