Multi dintre noi avem un loc de munca la care nu mergem cu drag pentru ca nu ne place ceea ce facem. Daca te numeri printre aceste persoane inseamna ca in fiecare dimineata te trezesti cu gandul ca iar trebuie sa mergi la ^scarbici^ si fiindca e criza, cu greu iti gasesti un alt job, desi iti vine sa-ti dai demisia.
Iti place ori ba, trebuie sa-ti castigi painea, chiar daca nu esti satisfacut profesional. |i tot din aceasta cauza nu vei realiza ceva important la locul de munca, pentru ca nu esti motivat. Nu vei evolua din punct de vedere profesional daca nu-ti place ceea ce faci. Insa poti invata sa-ti indragesti locul de munca. Iata cateva trucuri care te vor ajuta in acest sens.
Lasa-te provocat, s-ar putea sa obtii diverse satisfactii si vei ramane placut surprins astfel ca vei privi cu alti ochi activitatea ta de la serviciu. In acest fel iti cresc si sansele de a fi avansat iar pana la satisfactia profesionala nu mai e decat un pas.
Majoritatea locurilor de munca devin monotone dupa o anumita perioada. Deci trebuie sa-ti stabilesti noi teluri din cand in cand pentru ca activitatea ta sa fie mai energica. Increderea in tine va creste si vei fi mai constient de atuurile tale. Rezolva problemele cu calm si depaseste orice obstacol. Munca ta va fi rasplatita. Renunta la nervi, din cauza lor poti face greseli care te „transforma” in somer. Da-ti seama de ceea ce esti in stare pentru ca fiecare persoana este unica iar ce faci tu si felul in care duci la bun sfarsit sarcinile nu o face oricine. Iar constientizarea faptului ca ti-ai adus contributia pozitiva in cadrul unui proiect te ajuta sa ai un sentiment mai placut in privinta jobului tau.
Pentru ca cele opt ore petrecute la munca in fiecare zi, sau chiar mai multe acum pe timp de criza desi cele suplimentare nu sunt remunerate, sa nu fie un stres prea mare pentru tine, este esential sa fii cat mai mult cu zambetul pe buze si sa gandesti pozitiv.
Vanzarile-domeniul crizei
Daca nu te poti acomoda nicicum la serviciu, atunci cel mai indicat este sa-ti schimbi locul de munca. Desi e criza si posturile disponibile sunt mult mai putine, totusi se cauta oameni in domeniul vanzarilor, antreprenorii punand mult accent pe aducerea de venituri pentru companie.
Multi au migrat din servicii in vanzari pentru a obtine castiguri lunare mai mari din bonusurile care se acorda. In general, comisionul variaza in functie de domeniul de activitate si poate fi de la 2 la 50 la suta din valoarea vanzarilor. Pentru a avea rezultate bune trebuie sa descoperi nevoile clientului si sa-i faci o oferta pe care nu o poate refuza.
Unde ti-e locul
Personalitatea ta si locul de munca trebuie sa mearga mana in mana pentru a avea satisfactii. Daca esti o persoana introvertita, tacuta, nicidecum nu te potrivesti in domeniul marketingului sau al relatiilor publice. Esti caracterizat de energie, nu ai stare si iti merge ^papagalul^, atunci vanzarile sunt pentru tine, ai fi un bun negociator, plin de persuasiune. Exploreaza domeniile in care ai putea sa excelezi pentru a beneficia de maximum de satisfactie profesionala pe care o poti avea fara a deveni dependent de munca.
Iubeste-ti locul de munca
Articole
15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
Azi, 15 ianuarie, se împlinesc 175 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889). Începând din 2011, tot în 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale. Este o sărbătoare care are loc anual și promovează cultura, arta și efortul academic, prin activități specifice. Cunoscut ca „Luceafărul poeziei românești”, Mihai Eminescu debutează în 12 ianuarie 1866, cu poezia „La mormântul lui Aron Pumnul”, apărută în broșura „Lăcrămioarele învățăceilor…
Mai mult...Sfântul Ioan Colibașul și prioritățile greșite ale vieții noastre
Sfântul Ioan Colibașul, adică ”cel care a trăit într-o colibă” sau ”Ioan cel sărac pentru Christos”, a fost un sfânt ascet care a trăit în secolul V. El este amintit atât în calendarul ortodox, cât și în cel greco-catolic, în fiecare an la data de 15 ianuarie. Ioan a trăit în vremea împăratului bizantin Leon I Tracul (457-474). El provenea dintr-o familie nobilă din Constantinopol, iar tatăl lui era general în armata bizantină. Ioan a beneficiat de…
Mai mult...