În weekend a avut loc Festivalul Cepei la Pericei. Ca să nu aglomereze centrul comunei, primarul Boncidai Csaba a organizat evenimentul pe terenul de fotbal, dotat cu tribună şi vestiare moderne, de la ieşirea din satul Pericei. A fost plin de bucătari pricepuţi care s-au întrecut în mâncăruri tradiţionale pe bază de ceapă. Sâmbătă la amiază, ceaunele pline ochi dădeau în clocot. După două ore de fiert, rezultatul. Supă de ceapă, ciorbă de ceapă pe bază de carne de proc, pui şi vită şi tocană de ceapă. Iar la desert, pogăcele cu ceapă.
“Doar două lucruri nu se fac la noi din ceapă, griş cu lapte şi tăieţei cu lapte”, stop_coloana ne spune primarul Boncidai Csaba, şi el bucătar înpătimit.
În cadrul evenimentului, 13 familii au primit din partea Primăriei Pericei diplome cu ocazia celebrării a 50 de ani de căsnicie.