Avem o tara frumoasa. Ba chiar fenomenala. Pacat ca e populata. Iar ca sa ajungi la o astfel de concluzie o vacanta de numai cateva zile petrecute pe meleaguri mioritice este suficienta.
Din pacate, putini romani constientizeaza acest lucru. Prea putini intelegem ca Dumnezeu chiar a binecuvantat acest tinut, dandu-ne niste munti maiestuosi, ape cu pro-prietati unice in Europa, peisaje ce te lasa cu gura cascata, manastiri din patrimoniul UNESCO, fortificatii vechi de sute si mii de ani. Dovada sta nu doar lipsa de interes a autoritatilor in ceea ce priveste dezvoltarea turismului, dar si a agentilor economici care ofera servicii slabe la preturi maximale. Nu lipsesc din ecuatie nici turistii romani care isi bat joc de frumusetile patriei si au grija sa marcheze fiecare loc prin care au trecut. Asa se face ca gunoaiele au devenit „componenta” a Cheilor Bicazului, peretii manastirilor din Moldova poarta scrijeliturile vizi-tatorilor needucati, raurile Mures ori Suceava cara cu sine gramezi de PET-uri, malurile lacului Bicaz abunda, si ele, in sticle de plastic ori doze de bere. Iar enumerarea poate continua mult si bine.
In tot acest rastimp, sefa ministerului de resort nu face altceva decat sa palavrageasca intruna despre relansarea turismului romanesc, printr-un program intensiv de comunicare si publicitate finantat cu bani grei – milioane de euro – de la bugetul statului. Nimic concret. Caile de acces spre unele arii turistice fantastice arata ca dupa bombardament, iar obiec-tivele importante fie nu sunt valorificate pe masura, fie sunt lasate in plata domnului, la un pas de a se transforma in ruine.
Iar nesimtitul care isi bate joc de zestrea patriei scapa fara nici o sanctiune. Si ce daca a distrus un monument istoric? Si ce daca si-a incrustat numele pe pictura Voronetului? Si ce daca escaladeaza zidurile cetatii Sucevei, desi la intrare este rugat sa nu o faca? Ne lipsesc cei sapte ani de acasa! Sa ne fie rusine!
Rusine noua!
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...