…asa ar putea fi definita actuala situatie din Romania. Parafrazandu-l (si modificand putin) pe Sartre, si urmandu-i vorbele, guvernantii incearca cu orice pret sa ne demonstreze ca problemele economice nu sunt generate de maniera lor aiuristica de a conduce, ci de o serie de alti factori, care nu tin de guvern. Proasta incasare a taxelor, tepele primite de la firme sau cheltuirea haiduceasca a banilor publici de administratiile locale, reprezinta in opinia politicienilor principalele motivatii ale crizei.
Adevarate pana la un punct, argumentele guvernului se transforma, pe zi ce trece in scuze patetice pentru ineficienta masurilor adoptate de la inceputul acestui an. Impozitul forfetar a ^dinamitat^ multe firme si a trimis pe drumuri sute de mii de romani. Romani care din angajati si platitori de taxe si impozite s-au transformat in asistati social, pe spezele celor care inca mai lucreaza (cat nu se stie). Iar forfetarul romanesc a fost adoptat in plina criza, cand francezii, spre exemplu, il anulau pentru a ajuta firmele. Anacronici si incapabili de a gasi alte solutii pentru crearea unui buget decent, guvernantii au dat in cap tocmai micilor intreprinzatori.
Firme mici care abia-si duceau activitatea de pe o zi pe alta, dar care de bine de rau, hraneau cateva guri si plateau anumite servicii sunt obligate sa traga obloanele sau sa lucreze la negru. Cine are de castigat? iIn mod sigur nu economia nationala. Iar culpabili pentru aceasta stare de fapt sunt doar amatorii de la guvern, care, in mod deliberat si legiferat au macelarit baza economiei.