Amenzi şi unităţi alimentare inchise de inspectorii DSVSA
Ca în fiecare an, înaintea marilor praznice, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj efectuează controlale în târguri şi pieţe, în magazinele unde există vânzare directă a produselor primare de origine animală către consumatorul final. În această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, fie ele catolice sau ortodoxe, DSVSA a stabilit un program intens de controale între 30 martie şi 12 aprilie în toate oraşele judeţului. O parte din controale sunt efectuate în sistem mixt (DSVSA, Protecţia Consumatorilor, DSP) altă parte sunt controale proprii ale DSVSA prin medicii veterinari din cadrul unităţii şi prin medicii veterinari din teritoriu. Mai mult, la sediul DSVSA Sălaj există deschis în această perioadă, de dimineaţa până seara, un punct pentru sesizări privind calitatea produselor de origine animală.
Potrivit lui Vasile Chindriş, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj, până luni au fost controlate de echipe mixte 30 de unităţi stop_coloana şi au fost aplicate următoarele măsuri: amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei privind vânzarea directă a ouălor, emiterea a două Ordonanţe de interzicere a activităţii la un depozit alimentar şi la un catering, pentru schimbarea condiţiilor de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. Controalele intensificate continuă până sâmbătă inclusiv.
Din aceeaşi sursă mai aflăm că până la ora actuală în judeţ există doar două puncte de sacrificare a mieilor: Abatorul de ovine de la Hereclean şi Siciliana din Şimleu Silvaniei.
