Guvernul va elimina sporurile de risc si solicitare neuropsihica, de confidentialitate, de mobilitate, suplimenul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare, prevederile urmand sa fie introduse intr-un proiect de lege pe care Executivul intentioneaza sa-si asume raspunderea.
„Sporul de confidentialitate, sporul pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, care este 50% din salariul brut, sporul de mobilitate, sporul de confidentialitate, suplimenul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare, care sunt intre 10 si 15%, se acorda, in general, persoanelor care lucreaza cu documente secrete si personalului din Justitie. Prevederile sunt trecute in proiectul de lege privind restructurarea unor institutii publice si aplicarea unor masuri cu caracter financiar, document care va fi inclus in pachetul de acte normative pe care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, la 2 septembrie”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
Actul normativ ar putea prevedea si obligativitatea bugetarilor de a lua 10 zile concediu fara plata .
„Guvernul va initia un act normativ prin care se va introduce obligativitatea personalului din sectorul bugetar de a lua concediu fara plata, 10 zile, in ultima parte a anului, actul normativ urmand a fi introdus in pachetul de legi pe care Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului, in septembrie”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.
Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Justitiei sa analizeze forma legala prin care sa fie promovat acest document, astfel incat acesta sa nu contravina Codului Muncii si legislatiei in vigoare, au mai declarat sursele citate.
Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe pachetul de legi privind restructurarea agentiilor, legea salarizarii unice in sistemul bugetar, pachetul de legi ale educatiei si legea pensiilor, ca efort de reformare a statului roman, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, marti, ca salariatii din sectorul bugetar vor intra, intre septembrie – noiembrie, in concediu fara plata, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai putin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.