Producătorii locali şi comercianţii care doresc să ocupe spaţii în noua hală agroalimentară construită în centru Zalăului pe spaţiul fostei pieţe au termen până miercuri să depună o scrisoare de intenţie.
Pe site-ul primăriei (www.zalausj.ro) este disponibil documentul ce trebuie completat, dar şi planurile cu spaţiile pe care le au la dispoziţie, în funcţie de specificul mărfii. Scrisorile de intenţie se vor depune la Administraţia Pieţei Centrale, situata pe Str. Unirii nr. 15 -17. Tot aici, persoanele interesate pot consulta materialul cu sectorizarea spaţiilor de vânzare din cadrul complexului agroalimentar, conform proiectului elaborat.
Lucrarile la hala agroalimentară a Zalăului sunt pe final. După recepţia lucrărilor, primăria va preda hala spre administrare Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP), ne-au spus reprezentanţii primăriei.
Hala are un aspect modern. Spaţiile comerciale sunt dispuse pe două nivele, iar zălăuanii vor putea să găsească într-un singur loc tot ce au nevoie pentru a pune pe masă, de la fructe, legume şi zarzavat, până la carne, lactate, produse de panificaţie, deserturi şi băuturi, flori şi produse industriale.
Subsolul, în suprafaţa de 1.870 de metri patraţi, va fi utilizat ca parcare, cu 50 de locuri de parcare pentru clienţi. Spaţiile comerciale au la dispoziţie o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. La parter sunt 1.445 de metri pătraţi, iar la etaj sunt 1.540 de metri pătraţi. stop_coloana
Peste 100 de locuri pentru producătorii agricoli
Primaria a stabilit deja care va fi compartimentarea şi destinaţia spaţiilor. La parter, pe o suprafaţa de 588 de metri pătraţi, se vor putea instala producătorii agricoli (105 locuri) cu legume, fructe, seminţe şi produse apicole. Tot la parter va fi un spaţiu de 24 de metri pătraţi (10 locuri) pentru lactate şi brânzeturi şi patru locuri pentru vânzarea de ouă. O suprafaţă de 18 metri pătraţi va fi destinata comercializării de produse de patiserie şi simigerie. Sectorul de flori va avea 107 metri pătraţi şi vor putea fi amenajate 10 standuri.
Frigarui, mici şi cafea caldă, la etaj
La etaj sunt disponibile şase spaţii pentru produse de panificaţie, cu suprafeţe între 13 şi 16 metri pătraţi, două spaţii unde se pot vinde produse de cofetarie, patiserie langoşerie, de 11 şi de 15 metri pătraţi. Pentru desfacerea produselor din carne, frigarui şi mici, primaria a alocat şase compartimente cu suprafeţe între 8 şi 12 metri pătraţi. Va fi şi un sector pentru alimente preambalate unde sunt disponibile patru spaţii de 8 – 10 metri pătraţi. De asemenea, sunt disponibile patru spaţii comerciale şi două magazii pentru produse industriale, cu suprafeţe între 7 şi 18 metri pătraţi.
Hala va găzdui cinci cafenele la interior şi pe terasă. Spaţiile sunt generoase, între 19 şi 39 de metri pătraţi. Terasa are o suprafaţă de 69 de metri pătraţi. Spaţiile vor fi ocupate prin licitaţie.