DIICOT Sălaj s-a deghizat în Moş şi a venit mai devreme pentru cel puţin 80 de tineri şi copii din judeţul nostru, printre care şi copii de numai 11 ani, pe care încearcă să-i scape de consumul de droguri. Procurorii DIICOT au descins săptămâna trecută în locuinţele mai multor traficanţi care le vindeau droguri şi etnobotanice celor 80 de copii şi tineri consumatori. Pentru unii poate fi doar o ştire, alţii se bucură că urâta caracatiţă a drogurilor din Sălaj primeşte o lovitură, dar mulţi comentează că fenomenul drogurilor este foarte vechi pe meleagurile noastre şi că cei şapte arestaţi nu sunt decât dealerii fraieri dintr-un mare lanţ periculos pentru o societate sănătoasă.
Dar oare ce trăiesc acum, după ce au fost deconspiraţi, acei copii cu vârste între 11 şi 14 ani care consumau droguri şi etnobotanice. Mă întreb dacă au familie, părinţi, bunici şi dacă aceştia ştiau că acel copil al lor se droghează. Dacă ştiau, cum au abordat ei şi autorităţile această problemă? stop_coloana Iar dacă nu ştiau şi au aflat acum de la poliţie, de ce nu au ştiut? Cum este posibil ca părinţii un copil în clasa a-IV-a să nu observe că acesta are un comportament ieşit din comun. De unde avea cei 50 de lei cât costa doza – “plicul de 0,25 grame”?.
Autorităţile spun că au programe sociale pentru prevenirea consumului de droguri. Şi se cheltuie cu ele o mulţime de bani. Care-i eficienţa, dacă poliţia găseşte 20 de suspecţi şi 80 de consumatori dintr-o lovitură, cum a fost cea de săptămâna recută? Sau doar ne prefacem că ne ocupăm de pericolele care-i pândesc pe copii, iar periculoşii nu se prefac deloc că fac trafic de droguri.