Şeful Michelin Group spune că angajaţii romani sunt “foarte loiali şi conştiincioşi”
Jean-Dominique Senard, directorul executiv al grupului francez Michellin Group, spune despre cei aproximativ 1.500 de angajaţi ai Michellin Silvania şi Michelin Cord Zalău că sunt “foarte loiali, conştiincioşi şi lucrează foarte bine”, iar despre economia ţării spune că are pontenţial, dar “nu este acolo unde am vrea să fie”, potrivit Mediafax. “România, Serbia şi Ungaria au încă potenţial, chiar semnificativ, nu neapărat în această ordine, dar am un sentiment foarte puternic vizavi de potenţialul acestei zone. România ne place, nu suntem din întâmplare pe această piaţă. Ne place pentru că oamenii sunt foarte loiali, conştiincioşi şi lucrează foarte bine. Economia nu este acolo unde am vrea sa fie, dar nici în Franta nu este, dar potentialul este acolo (pe piata româneasca – n.r.), a spus Senard, directorul executiv al grupului francez Michelin, la summitul global Michelin Challenge Bibendum, organizat în oraşul Chengdu din China, preluat de Mediafax.
Michelin Group este prezent în România din anul 2001, unde deţine trei fabrici, dintre care două la Zalău – de anvelope şi cord metalic, cu circa 1.500 de angajaţi – şi una la Floreşti (judeţul Prahova), unde se fabrică tot anvelope. Îmbucurător pentru sălăjeni stop_coloana este că Michelin a decis să investească în continuare în Sălaj, unde de altfel a achiziţionat recent 20 de hectare de teren în Crişeni, cu 6,8 milioane de lei, pentru o investiţie viitoare. Anul acesta, Michelin a decis să închidă fabrica din Budapesta, unde lucreaza 512 oameni, iar producţia sub brandurile Taurus, Riken şi Kormoran va fi relocată în România (la Zalău), Polonia (Olsztyn) şi Germania (Karlsruhe şi Hamburg).
“Mobilitatea va creşte foarte mult în următorii ani. Suntem parte din această mobilitate. Trebuie să mergi după cerere, altfel volumele scad. În ultimii 20 de ani ne-am concentrat pe dezvoltarea de soluţii de mobilitate sustenabilă. Am investit doar în ultimii trei ani două miliarde de euro în activitatea de cercetare dezvoltare. Nu ne permitem să fim în urma avansului tehnologic, să alergăm după el, ci trebuie să fim înaintea lui”, a mai spus directorul Michelin Group.
