Productia de carne de vita si carne de pasare, la nivelul judetului Salaj, a scazut, in 2008, in timp ce productia de carne de porc, oaie si capra inregistreaza cresteri, potrivit informatiilor furnizate de catre Directia Judeteana de Statistica (DJS) Salaj.
Greutatea animalelor destinate sacrificarii pentru consum a scazut, pe total, cu 7,7%. Sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa greutatea in viu, s-au redus in 2008, fata de anul precedent, cu 55,7%, in timp ce la pasari, diminuarea este de 37,8% (fata de o crestere de 21% la nivel national). In schimb, au fost sacrificati mai multi porci, greutatea acestora depasind 10.000 de tone (+21,3%), ovine si caprine (+39,1%).
Conform DJS Salaj, in 2008, comparativ cu 2007, s-au inregistrat modificari in structura pe sortimente a productiei totale de carne. Astfel, productia de carne de porcine reprezinta peste 63% din productia totala, fata de mai putin de jumatate cat era in 2007. O alta modificare vizeaza productia de carne de ovine si caprine, a carei pondere a crescut cu 3,8 puncte procentuale.
La polul opus se situeaza productia de carne de bovine (ponderea acesteia fiind in scadere cu 12,4% fata de 2007) si cea de carne de pasare (-6,6%), se mai arata in comunicatul amintit.
Productia de lapte obtinuta in 2008 in Salaj a fost de 825.000 hectolitri, mai mica cu 2,8 procente fata de anul precedent. In schimb, judetul inregistreaza salturi la capitolele productie de lana (+17,3%) si productie de oua (+24,5%).