Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, marti, ca toate diplomele de la Universitatea „Spiru Haret”, indiferent de programul sau forma de invatamant urmata, raman valabile pana la clarificarea totala a situatiei de la institutia de invatamant superior.
Ecaterina Andronescu a precizat, intr-o declaratie de presa, ca printr-un act normativ va fi reglementata situatia individuala a absolventilor de la Universitatea „Spiru Haret” care necesita revalidarea diplomelor. „Solutiile avansate anterior urmeaza sa fie luate in considerare la intocmirea viitorului act normativ. Vreau sa adresez un mesaj celor care de buna-credinta au absolvit Universitatea «Spiru Haret». Toate diplomele obtinute in cadrul prevazut de lege, respectiv al programelor si formelor de studii, autorizate sau acreditate, sunt valabile, iar absolventii nu vor sustine nicio proba de validare”, a declarat ministrul Educatiei.
Ea a tinut sa precizeze ca se bucura de sustinerea liderului PSD, Mircea Geoana, de a continua procesul de evaluare a situatiei de la Universitatea „Spiru Haret” pana la aducerea universitatii in legalitate. „Tin sa precizez ca Ministerul nu se implica in niciun joc de interese”, a adaugat Andronescu.
Andronescu: Toate diplomele de la „Spiru Haret” raman valabile
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...