Premierul Emil Boc a cerut, joi, sefilor de servicii deconcentrate sa nu permita plecarea in vacanta a functionarilor care avizeaza proiectele finantate din fonduri comunitare, astfel incat procedurile de contractare a banilor sa fie incheiate la termen, pentru a evita pierderea fondurilor. El a formulat solicitarea la Calarasi, unde se afla in vizita, intr-un discurs sustinut in fata sefilor de servicii deconcentrate, autoritatilor locale si parlamentarilor din zona. „Niciun functionar care are legatura directa sau indirecta cu aprobarea acestor proiecte si depunerea lor sa nu aiba vacanta. Ma refer aici la ceea ce inseamna mediu, inspectorat de stat in constructii si alte servicii deconcentrate care avizeaza proiectele depuse de autoritatile locale”, a spus Boc.
Premierul a amintit ca unul dintre aceste programe, in care solicitarile de fonduri trebuie depuse si aprobate pana la sfarsitul lunii iulie, pentru o finantare comunitara de peste 700 milioane euro, este cel legat de dezvoltarea satelor.
Boc cere ca functionarii care trebuie sa avizeze proiecte cu fonduri UE sa nu fie lasati in vacanta
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...