Reprezentantii Bechtel, compania care construieste Autostrada Transilvania, afirma ca, daca statul roman va respecta termenele de relocare a utilitatilor, rezolvand aceasta problema pana in luna august, un tronson de 42 de kilometri din aceasta autostrada va fi terminat pana la sfarsitul anului.
Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, care realizeaza proiectul Autostrada Transilvania, Bogdan Sgarcitu, a declarat, miercuri, in cadrul unei vizite pentru presa la autostrada, ca statul roman trebuia, pana in 30 aprilie, sa relocheze 38 de utilitati pe traseul Gilau – Turda, dar la opt dintre acestea nici nu au inceput lucrarile. „La opt dintre aceste utilitati nici nu au inceput lucrarile, patru nu sunt finalizate, iar pentru alte patru lucrarile au inceput, dar nu sunt finalizate. Este vorba despre nodurile de la Turda si Gilau. Daca statul roman isi va respecta promisiunea si, pana in august, va rezolva problema relocarii utilitatilor, atunci 42 de kilometri de autostrada vor fi finalizati pana la sfarsitul anului 2009”, a precizat Sgarcitu.
Conform sursei citate, exproprierile au fost finalizate, iar pana in prezent sunt asfaltati 22 de kilometri din autostrada.
Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.
Bechtel: Daca utilitatile vor fi relocate pana in august, 42 de km de autostrada vor fi gata in 2009
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...