Un cunoscut lider politic social – democrat a afirmat, in aceste zile, ca potrivit nevoilor economice ale tarii noastre, „in Romania se face risipa de bani publici”. Acesta sesiza faptul ca forurile internationale ne reproseaza ca am fi „singurul stat din Europa ce risipeste cel mai mult banul public” si motiva ca „din aceasta cauza nu avem autostrazi, spitale, scoli”.
Observatia oficialului roman invoca si preturile de „50 de ori mai mari, fata de orice alt stat european”, pe care le plateste tara noastra pentru constructia de autostrazi. Mai mult, dadea exemplu Albaniei, o tara mica, unde Bechtel a realizat in doi ani o autostrada de 72 km, in timp ce la noi, din „2004 s-au oprit lucrarile pentru ca mai apoi sa fie date acelorasi castigatori, dar la un pret mult mai mare, ceea ce inseamna risipa de bani”.
Nimic senzational, am spune la prima vedere. Si, din nefericire, extrem de adevarat. Dar acest lider politic bate saua, sa priceapa cine? Oare unde a fost domnia sa si colegii sai de partid, de la Revolutie incoace, de cand se tot risipeste banul public? Sa nu spuna ca abia acum i s-a luat valul de pe ochi, ca a coborat cu picioarele pe pamant, ca de risipa facuta, partidul sau nu ar fi avut cunostinta si ca niciunul dintre ai sai nu s-a manjit pe maini, ca acolo unde s-au semnat contracte au fost in exclusivitate martieni.
Daca ar fi sa vorbim de risipa, pe care o putem exemplifica la tot pasul, punctual pe drumurile din judet, poate ar trebui sa-i aducem aminte acestui bun… observator, ca pe drumul dintre Jibou, Benesat, Cehu, un alt… mare coleg de-al sau, nu demult a… risipit, din darnicie, niste miliarde. Insa, din pacate, banii si drumul au ajuns sa se transforme in praf si pulbere. Pentru ca asa a vrut constructorul, ori pentru ca nu a vrut sa-si asume cineva responsabilitatea lucrului bine facut si a evaluarii lui. Ii spunem domnului de la Bucuresti, si nu numai lui, ca e nu e suficient sa constatam cand e risipa. E de neconceput ca nu se face nimic, ca stam cu mainile in san si pasam vina de pe unii, pe altii, iar atunci cand avem biciul in mana, suntem prea blanzi cu vinovatii.
Stim, dar nu facem nimic
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...