Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) propune noi criterii de performanta pentru evaluarea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, prin care evaluarea sa fie realizata dupa incheierea fiecarui anului scolar, in doua etape.
Potrivit proiectului, supus dezbaterii publice pe site-ul MECI, criteriile de evaluare vizeaza cresterea calitatii educatiei prin stabilirea clara a responsabilitatii cadrului didactic, atat din perspectiva calitatii, cat si din cea a iminentei descentralizari a sistemului de invatamant. Astfel, potrivit noilor criterii, evaluarea cadrului didactic va fi realizata anual, dupa incheierea anului scolar, in doua etape.
Prima etapa vizeaza completarea fisei de evaluare de catre cadrul didactic (autoevaluare), de catre seful direct (evaluarea colegiala, dupa caz, a responsabilului de comisie metodica, sefului de catedra, directorului adjunct ) si de catre conducatorul unitatii de invatamant. A doua etapa consta intr-un interviu de evaluare. Acesta va fi realizat in fata consiliului de administratie al unitatii de invatamant, in care se va completa fisa finala de evaluare, prin medierea diferentelor existente intre cele trei aprecieri.
Pe baza dovezilor prezentate va fi stabilit calificativul final. Pentru fiecare etapa vor fi luate in considerare si rezultatele evaluarilor externe din perioada analizata (prin inspectie scolara, evaluare institutionala), daca acestea exista, potrivit proiectului.
Evaluarea cadrului didactic, realizata in doua etape, dupa incheierea anului scolar
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...