Comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj au controlat, in perioada 15-26 iunie, preparatele din carne existente la comercializare, in mediul urban. Potrivit informatiilor primite de la Ioana Katona, purtatorul de cuvant al Comisariatului de la Cluj, in subordinea caruia se afla cel din Salaj, au fost verificati 12 operatori economici si s-a urmarit, in principal, calitatea preparatelor din carne, conditiile de depozitare, comercializare si modul de informare a consumatorilor. In urma actiunii tematice de control, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale, respectiv 12 amenzi in valoare totala de 21.500 lei si s-au oprit temporar de la comercializare, preparate din carne in cantitate de 49 kg. Comisarii salajeni au descoperit ca la produsele din carne la vrac (carne tocata, cotlet fara os etc.), nu in toate cazurile este indicata data limita de consum pe produs. De asemenea, elementele de identificare si caracterizare pentru diverse alte produse, erau inscrise in mod ilizibil, greu de inteles, ori erau sterse, inclusiv termenul de valabilitate. Sau acestea nu erau scrise si in limba romana si mai lipsea si indicarea pretului pe unitatea de masura.