Patru tone de carne de pui provenita de la Avicola Calarasi a fost retrasa miercuri de la comercializare de catre supermarketul Selgros din Cluj-Napoca si pusa sub sechestru de reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj, existand suspiciunea infestarii cu salmonella. Au fost prelevate probe pentru a se confirma sau infirma suspiciunea. Angajatii supermarket-ului s-au autosesizat in momentul in care au observat ca pulpele de pui primite de la producator prezentau semne de alterare, iar in paletii cu marfa erau produse roase si excremente de soareci. Inspectorii sanitar-veterinari din alte judete au confiscat cantitati importante de carne de pasare provenita de la Avicola Calarasi.
Inspectorii DSVSA Salaj s-au autosesizat si au demarat controale la nivelul judetului nostru. „Au fost verificate 21 de unitati de vanzare cu amanuntul (magazine alimentare, depozite si supermarket-uri) si nu s-a gasit carne cu prove-nienta din sursa suspecta (Avicola Calarasi, n.r.). marfa co-mercializata in unitatile alimentare din judetul nostru provine de la marii producatori de carne de pasare mai aproape de zona noastra, din Cluj, Alba, Satu Mare, sau din Bucuresti. Cetatenii pot consuma linistiti carne de pui pentru ca nu sunt probleme”, ne-a declarat dr. Vasile Chindris, consilierul de presa al DSVSA Salaj. Inspectorii sanitar-veterinari spun ca vor continua controalele si zilele urmatoare.