Targul de produse tradi-tionale „Salaj – Soul Food” s-a desfasurat sambata in curtea interioara a Centrului Judetean pentru Cultura si Arta din Zalau. Evenimentul a adunat cativa producatori din judet care au pus pe mese bucate alese, dar si cumparatori cu gusturi fine. „Cele mai tra-ditionale” dintre produsele traditionale salajene expuse spre vanzare la targ au fost: preparatele din carne produse de Silvania, palinca de prune adusa de Asociatia produ-catorilor de palinca din Salaj, merele de la Simleu, prunele uscate si produsele apicole de pe Valea Barcaului, mierea de albine a Asociatiei apicultorilor, zacusca, muraturile si legumele proaspete din Zalau, painea pe frunza de varza de la Sandana si siropurile naturale din Solomon.
Producatorii ne-au martu-risit ca nu sunt produse ecologice, asa cum ne-am fi dorit noi sa credem, pentru ca agricultura eco e costisitoare si ar trebui sa se vanda mai scump, dar ne asigura ca au folosit mai putini „intrusi” proveniti din industria chi-mica alimentara decat folo-sesc alti producatori externi.
Organizatorii au venit si cu surprize pentru cei prezenti la targ. Un spectacol de muzica populara si usoara, cu: Alexandra Iacob, Roxana Gliguta, Andrei Blaj, Zanele Zalaului, Edi si Daniela Stoica, Ansamblul Folcloric „Terbete” si Ansamblul Folcloric Mesesul Junior.