Un numar de 102 taxe si tarife parafiscale dintr-un total de 491 au fost anulate, comasate sau reduse prin ordonante de urgenta, hotarari de guvern sau ordine de ministri, proces care va fi continuat in urmatoarea sedinta a Guvernului prin anularea altor 84 de taxe, a declarat premierul Emil Boc. Decizia a fost luata in sedinta de duminica a Guvernului.
Astfel, taxele pentru eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, a adeverintelor care atesta calitatea si/sau venitul asigurat (cate 10 lei/certificat) si a adeverintelor care contin informatii necesare executarii silite (100 lei/persoana/adeverinta), administrate de Ministerul Muncii, au fost comasate intr-un tarif unic. Taxa de autorizare din domeniul inspectiei in constructii (150 lei), pentru evaluarea documentatiei tehnice aferente dispozitivelor medicale (30-210 euro/aparat), de avizare sanitara a substantelor si produselor noi (10 lei) si de emitere de atestate operatorilor de masurare a energiei electrice (1.000-2.500 lei) au fost eliminate.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea a anuntat in luna aprilie ca vor fi anulate 36 de taxe si tarife parafiscale si comasate 143 de taxe, cele mai multe urmand sa fie eliminate, respectiv 60 de taxe si tarife, de la Ministerul Mediului.
102 taxe si tarife parafiscale au fost anulate, comasate sau reduse
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...