Dupa ce zalauanca Andreea Pojar de la Master Chef, specializata in dulciuri, a fost apreciata in repetate randuri de juriul cunoscutului concurs culinar, Salajul primeste din nou recunoastere la un concurs culinar, de data aceasta cu participare internationala, defasurat la Bucuresti. Mai precis, cofetaria Krysta din Simleu Silvaniei a concurat pe parcursul a trei zile, wekendul trecut, la categorii diferite, obtinand cate un premiu in fiecare zi. Szilagyi Lukacs Cristina, administrator si cofetar la cofetaria Krysta, ne-a spus ca Expo Gastro Pan este la a cincea editie, de anul acesta devenind un targ international. Prima exozitie a avut loc in 2009, la Sovata. In urmatorii trei ani, expozitia s-a desfasurat la Targu Mures, iar anul acesta, odata cu crestearea interesului pentru concurs, acesta s-a mutat la Bucuresti, unde 20.000 de vizitatori au trecut pe la standurile cu dulciuri. La categoria tort-botez, cofetaria Krysta a primit mentiune pentru decorare. La categoria creativitate, sub titlul „Traditii”, cofetaria din Simleu a primit premiul special si titlul de cel mai creativ tort, iar sambata, la „Inghetata anului” a castigat „Cupa Gelato” si locul trei. „Pentru mine a fost o dovada de curaj sa particip”, ne-a spus Szylagyi Cristina. „Ne asteptam sa primim premii, dar am fost placut surprinsi sa primim mai multe decat ne-am asteptat”. „Toate creatiile aveau un cod, o serie, practic juriul nu ne cunostea, ei jurizau dupa codul respectiv”, ne-a mai spus administratoarea cofetariei din Simleu. Cofetaria Krysta are comenzi din toate judetele invecinate si din Ungaria pentru dulciurile create aici, in special comezi pentru torturi.