Pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau nu mai servesc masa in farfurii
din inox. De aproximativ o luna, bolnavii primesc meniul zilnic in truse individuale termoizolante, gratie unei investitii realizate de compania TenarisSilcotub in parteneriat cu Consiliul Judetean.

Noul sistem de servire si portionare a mesei, pentru care s-au investit 722.000 de lei, a fost inaugurat ieri in prezenta reprezentatilor Spitalului Judetean, a autoritatilor locale si a reprezentantilor companiei care au investit in noua tehnologie. Dupa cum a explicat Laurentiu Barna, ma-nagerul Spitalului Judetean, noul sistem permite des-fasurarea activitatilor de servire a mesei pentru pacienti in conditii optime de igiena si calitate, precum si o mai buna gestionare a regimurilor alimentare. Este vorba de 600 de truse individuale termoizolante, in care sunt incorporate cate trei recipiente – pentru fiecare fel de mancare inclus intr-un meniu-, o linie de portionare a meniului, caru- cioare speciale pentru transportul truselor in saloane la pacienti si masini de spalat vesela. Datorita noului sistem, hrana va ajunge la bolnavi calda. Noul serviciu deser-veste toti pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, inclusiv pe cei din sectiile externe ale acestuia. Potrivit managerului Barna, sistemul de proportionare si distributiei a hranei va fi completat in viitorul apropiat cu alte dotari pentru bucataria spitalului, printre care un cuptor cu convectie de capacitate mare, o plita cu 12 arzatoare, o marmita de tip cazan si o masina de infoliat.
Prezent la inaugurare, reprezentantul companiei investitoare, Gabriel Podskudka, Area Manager Europa de Est, a declarat: „Pornind de la principiul <>, ne-am alaturat eforturilor inves-titionale considerabile demarate de Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, printr-o interventie directionata spre imbunatatirea conditiei pacientului. Pentru pacienti, noul sistem de proportionare si distribuirea a hranei asi-gura respectarea unor stan-darde inalte de igiena si si-guranta, iar pentru spital aduce o eficientizare a costurilor”.