Pentru Uniunea Social Liberala s-a sfarsit luna de miere odata cu reluarea manifestatiilor stradale, la fix un an de la inceperea protestelor care au dus la caderea Guvernului Boc. „Tinerii maniosi” au redactat si o scrisoare-manifest, numita „Programul de guvernare pute!”, in care sunt evidentiate principalele motive care au declansat un val de proteste la adresa guvernarii PSD-PNL. Anul trecut, in lunile ianuarie si februarie, s-a iesit in strada „nu doar pentru a schimba un presedinte-jucator, ci mai ales pentru o reforma profunda a clasei politice si pentru o guvernare in interesul fiecaruia dintre noi”. In schimb, noul program de guvernare prevede un nou acord de imprumut cu FMI si continuarea indatorarii Romaniei. Cine va plati aceasta datorie? Noi, cetatenii. Cate 2.500 de euro fiecare. Adoptarea noului Cod al Muncii si liberalizarea pietei muncii inseamna imposibilitatea de a face greva si restrangerea drepturilor angajatilor in raport cu angajatorii. Privatizarea sistemului de sanatate si scoaterea din responsabilitatea bugetului de stat a programului de oncologie, acesta urmand sa fie finantat din bugetul de asigurari, ca orice alta boala, reprezinta o alta manie. Sistemul de sanatate, unul din principalele motive pentru care oamenii au iesit in strada iarna trecuta, este abordat superficial tocmai de politicienii uselisti, care au „beneficiat” de pe urma manifestatiilor, crescandu-le considerabil capitalul politic. Masa si felicitarile pentru USL vor avea loc in strada!
S-a terminat cu laptele si mierea
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...