Cultura ciupercilor implica ocuparea unor suprafete foarte mici de teren. Mai mult decat atat, terenul utilizat in cadrul unei ciupercarii nu trebuie sa fie neaparat bun pentru agricultrura, pentru ca nu pamantul este folosit ca pat nutritiv. Dimpotriva substraturile pentru cultura ciupercilor sunt preparate din diverse materiale de origine vegetala si animala. odata obtinute aceste substarturi sunt introduse in ciupercarii si dispuse etajat, pe mai multe niveluri pentru a folosi cat mai eficient spatiul de cultura. De exemplu intr-o camera de cultura pentru ciuperci champignon, la o suparafata utila de 100 de metri patrati, suprafata cultivata este de 200 metri patrati. Aceasta dublare a suprafetei utile se face prin etajarea culturii pe rafturi. Ciupercile se mai pot cultiva si in ladite de lemn, dar exista dezavantajul deteriorarii rapide a acestora. O alta metoda de a aranja compostul, spun specialistii este aceea de a-l pune in saci de polietilena. Sacul trebuie sa aiba o grosime de 0,05-0,1 milimetri, cu diametrul de 25-30 de centimetri si inaltimea de 70 de centimetri. „n acesti saci se va plasa compostul in straturi de 10-12 centimetri peste care se va presara miceliu. Pe ultimul strat nu se va presara miceliu. Nu lasati aer, atat prin compost cat si in partea de sus a sacului. pentru asta tasati compostul cu o batere usoara cu palma. pentru saci cu dimensiunile amintite se se vor pune cam 15-18 kilograme de compost, peste care se va presara 0,5-0,7 kilograme de miceliu. Dupa umplere, sacii se vor perfora cu gauri de diametrul de 10-12 milimetri la distante de 12-15 centimetri intre gauri. Fundul sacului se va perfora cu gauri mici pentru a facilita evacuarea apei in surplus. Sacii se introduc in incaperi cu temperatura de 20-24 de grade Celsius. Diferentele intre zi si noapte nu trebuie sa fie mai mare de 4-5 grade Celsius. Umiditatea aerului (aproximativ 85 la suta) se realizeaza simplu prim mentinerea pardoselii mereu umede. odata compostul insamantat si mentinute conditiile de mediu, dupa 10-15 zile ar trebui sa vedeti mici inele de miceliu care ies la suprafata. peste cateva zile incepe recoltarea.