Saloanele au devenit birouri
Lucrarile pentru amenajarea unui nou sediu pentru Primaria Cehu Silvaniei au inceput in vara lui 2007 si ar fi trebuit ca functionarii ei sa lucreze de mult in „casa noua”. „Ar fi trebuit” pentru ca, in buna traditie romaneasca, lucrurile s-au tergiversat si nici pana astazi cladirea reabilitata si modernizata nu este ocupata de angajatii primariei. Pentru a-si amenaja noul sediu, in cladirea in care a functionat maternitatea din oras (langa Casa de Cultura Oraseneasca), administratia locala a primit, in 2007, de la Guvern 1,1 milioane de lei(11 miliarde in lei vechi). Cladirea a fost reabilitata si recompartimentata, iar fostele saloane au fost transformate in incaperi mai mici, pentru a putea fi amenjate birourile functionarilor.
Fostul primar, Vasile Cuceu, era destul de optimist la acea vreme si spera sa se poata muta in noul sediu inainte de sfarsitul anului 2007. Sperantele lui nu s-au concretizat, iar Cuceu nu a mai apucat sa taie panglica inaugurala in calitate de prim-edil al Cehului.
De inaugurarea cladirii s-a ocupat insa actualul primar, Varga Andrei, cu ocazia „Zilelor Orasului”, din vara anului trecut. Si chiar daca lucrarile de recompartimentare finalizate, functionarii primariei au ramas tot in vechiul sediu. „Nu am dorit sa ne mutam pana cand nu achizitionam si mobilier nou”, dar n-am avut bani, ne-a declarat Varga Andrei.
Solutia a venit de la fostii guvernanti, care, prin luna noiembrie a anului trecut, s-au hotarat sa mai „cadoriseasca” primaria din Cehu cu inca 800 de milioane de lei vechi, bani care au fost cheltuiti exclusiv pentru cumpararea de mobilier. „In maximum o luna, ne vom muta in noul sediu. Ramane doar sa rezolvam problemele legate de introducerea Internetului si legarea cablurilor pentru telefonie”, a mai spus Varga.
In maxim 30 de zile, Primaria Cehu se muta in ”casa noua”
Articole
Patronii, obligați să majoreze salariile angajaților
De la 1 ianuarie 2025, salariul minim brut pe țară s-a majorat de la 3.700 la 4.050 de lei. În cazul salariaților plătiți cu minimul pe economie, patronii sunt obligați să mărească, din această lună, suma acordată. Și tot de la 1 ianuarie, prin Ordonanța „trenuleț”, Guvernul a decis că angajații din sectorul agricol și industria alimentară nu mai au salariu minim diferențiat. Ca urmare, salariul minim în agricultură și industria alimentară s-a majorat la 4.050 de…
Mai mult...Șofer din Sălaj, accident grav la Vâlcele-Cluj
Un șofer de 44 de ani din Jibou a fost implicat, vineri dimineața, într-un grav accident pe centura Vâlcele-Apahida – județul Cluj). În urma impactului au fost răniți doi copii și patru adulți. În timp ce conducea prin localitatea Vâlcele, șoferul sălăjean a pierdut controlul volanului și a intrat într-un tir care circula din sens opus. În urma impactului, mașina acestuia ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu alte două mașini. ”Poliţiştii clujeni…
Mai mult...