Infiintat in 1956 cu numele de scoala Medie Mixta, liceul din Cehu Silvaniei a constituit inca din primii ani un adevarat izvor de lumina pentru absolventii insetati de cunoastere si dornici sa se formeze si sa-si modeleze viitorul. Le-au iesit in intampinare profesori tineri, la fel de pasionati si entuziasmati de ideea de a face scoala de inalt nivel pentru elevii din zona de Sub Codru.
Cu timpul s-a adaugat si invatamantul profesional, raspunzand astfel cerintelor de forta de munca din zona.
Azi putem afirma cu satisfactie ca mii de fosti elevi ai nostri lucreaza in domenii dintre cele mai variate in toata tara si in toate colturile lumii ca muncitori calificati, maistri, ingineri, profesori, cercetatori, medici, preoti, actori, ziaristi, avocati, economisti, farmacisti, oameni de afaceri etc.
Continuand traditia, Grupul scolar „Gheorghe Pop de BasestiI, care poarta numele ilustrului patriot din anul 1993, constituie si azi pentru absolventii claselor a VIII-a din Salaj, Maramures si Satu Mare o scoala cu resurse umane si materiale capabile sa raspunda exigentelor unui invatamant modern, o scoala deschisa spre cunoastere, spre comunitatea locala si spre Europa.
Plan de scolarizare pentru anul scolar 2009-2010
Filiera teoretica: clasa a IX-a de liceu:
-o clasa profil real, specializarea matematica-informatica, limba de predare romana – 28 locuri;
-o clasa profil real, specializarea matematica-informatica, limba de predare maghiara – 28 locuri;
Filiera tehnologica:clasa a IX-a de liceu:
-o clasa profil tehnic, limba de predare romana: locuri, cu iesire Tehnician operator tehnica calcul;
-o clasa profil tehnic, limba de predare romana – 28 locuri, industrie textila si pielarie;
-o clasa profil resurse naturale si protectia mediului limba de predare maghiara – 28 locuri, fabricarea produselor din lemn;
An de completare:
-o clasa tamplar universal, limba de predare romana – 28 locuri;
-o clasa tamplar universal, limba de predare maghiara – 28 locuri;
-o clasa tricoter-confectioner, limba de predare romana – 28 locuri.
Clasa a XII-a, ruta progresiva:
-o clasa, Tehnician in prelucrarea lemnului, limba de predare romana – 28 locuri;
-o clasa, Tehnician in prelucrarea lemnului, limba de predare maghiara – 28 locuri.
Facilitati pentru elevi:
burse de merit, burse de studiu, bani de liceu, burse sociale, burse de transport
Resurse umane:
25 clase cu 597 elevi, din care 17 clase cu 419 elevi la liceu si 8 clase cu 178 elevi la scoala de Arte si Meserii.
41 profesori, din care 40 calificati. Cu gradul didactic I – 19 profesori, cu gradul didactic II-5 profesori, cu definitivat: 9 profesori si 8 debutanti. Secretar, contabil, laborant, informatician, bibliotecar, administrator, personal de intretinere
Resurse materiale:
Doua corpuri de cladiri cu 22 sali de clasa, trei laboratoare de informatica, laboratoare de fizica, chimie, biologie, biblioteca, sala de sport, teren de sport, ateliere scolare (6), laboratoare tehnologice
Proiect Phare TVET – 2004-2006 – Coeziune economica si sociala
scoala noastra a facut parte din cele 150 de scoli care au beneficiat de Proiectul Phare sub trei aspecte:
-reabilitarea fostei cladiri a internatului;
-dotarea laboratoarelor tehnologice pentru cele 3 domenii de pregatire existente in scoala;
-formarea resurselor umane.
Rezultate la olimpiade – faza judeteana:
Daria Sabaceag, clasa a IX-a , locul I si calificare la Concursul National de matematica „Adolf HaimoviciI, profesor Gurzau Ileana;
Ioana Flueras, clasa a X-a, locul I si calificare la Concursul National de matematica „Adolf Haimovici”, profesor Lung Valentina;
Szabo Szabolcs, clasa a XII-a , locul II la Concursul pe meserii;
Camelia Crisan, clasa a IX-a , locul III la Limba si literatura romana;
Mentiuni obtinute de elevi la chimie, limba franceza, limba engleza, geografie, religie, informatica si concursul pe meserii.
Elevii nostri au participat cu rezultate deosebite la concursurile Cangurul francofon si matematic, „Prefect pentru o ziI, „Eu si EuropaI, „Cu viata mea apar viata”, „Sanitarii priceputi”, campionate sportive de fotbal, handbal, volei, tenis.
Activitati extracurriculare: Balul bobocilor, Ziua limbilor moderne, Ziua scolii, Ziua Europei, Primavara europeana, Saptamana educatiei globale, festivalul de teatru PADIF, Suntem urmasii lui Gheorghe Pop de Basesti – proiect educativ interjudetean
Proiecte europene: Saptamana Comenius – anul european al creatiei si inovatiei, sesiuni de chat cu Colegiul San Issidro Spania.
Porti spre Europa
Grupul scolar „Gheorghe Pop de Basesti” beneficiaza de relatiile de parteneriat si de prietenie cu asociatii si fundatii din diverse tari europene:
-Fundatia Casa si LVO din Olanda;
-Asociatia Adoptiedorp din Belgia;
-Asociatia „Amitie France-RoumanieI din Franta ;
– Asociatia ECPAD, prin intermediul jurnalistei Marcela Feraru, fosta eleva a liceului
In cadrul acestor relatii, scoala a primit importante donatii (in materiale) pentru dotarea atelierelor scolare, a cabinetelor scolare, a bibliotecii si a salii de sport, precum si pentru premierea elevilor la sfarsit de an si cu ocazia diverselor competitii cultural-artistice sau sportive. De asemenea, au avut loc excursii (de trei ori in Belgia-membrii ansamblului folcloric „Codruletul”) si excursii de studiu in Olanda (profesori, maistri-instructori).
Grupul Scolar ”Gheorghe Pop de Basesti” Cehu Silvaniei – o scoala deschisa spre comunitate
Articole
Călin Georgescu nu se lasă! A atacat la CEDO anularea alegerilor prezidențiale
Călin Georgescu a atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO) decizia Curții Constituționale privind anularea alegerilor prezidențiale din România. Informația a fost confirmată pentru HotNews de avocata acestuia, Maria Vasii. „Este un demers firesc și absolut necesar pentru apărarea drepturilor fundamentale ale domnului Călin Georgescu, candidat independent, precum și ale tuturor cetățenilor români care merită un proces electoral corect și transparent”. Pe 16 decembrie, Călin Georgescu, reprezentat de avocata Maria Vasii, a solicitat Curții…
Mai mult...Cele mai utilizate vămi din Bihor și Satu Mare se închid definitiv
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, se închid definitiv mai multe puncte de trecere a frontierei de stat a României, la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Odată cu intrarea terestră în Spațiul Schengen, vom avea posibilitatea de a ne deplasa în interiorul Uniunii Europene fără a mai fi supuși unor controale la frontiere. În acest context, Ministerul de Interne a stabilit închiderea definitivă a următoarelor puncte de trecere a frontierei de stat a României cu Ungaria:…
Mai mult...