Numaratoare inversa pana la deschiderea urnelor
Duminica, 10 mai, la Cristolt, vor avea loc alegeri pentru desemnarea membrilor consiliului local. Data a fost stabilita de Guvern la inceputul lunii aprilie. Ultima sedinta a CL Cristolt a avut loc in 20 septembrie 2008. Dizolvarea acestui for a survenit dupa ce viceprimarul si-a pierdut drepturile politice prin excluderea din partid si dupa ce, timp de trei luni, consecutiv, alesii locali nu au adoptat nici o hotarare. Potrivit primarului comunei Cristolt, dl. Ioan Cheseli, activitatile premergatoare alegerilor s-au inscris in grafic. S-a finalizat procedura de depunere a candidaturilor, se tiparesc buletinele de vot, iar candidatii sunt acum in campanie electorala pana in data de 9 mai a.c.”
In cursa, si cei care au fost, dar si altii
Seful administratiei locale de la Cristolt a precizat ca in cursa pentru alegerile locale s-au inscris atat fostii consilieri, cat si alti locuitori ai comunei. Listele PSD-ului si ale PDL-ului sunt complete, respectiv cuprind cate 12 candidati. De la liberali s-au inscris in cursa 10 persoane, iar de la Uniunea Populara Social Crestina, 8. Membrii din conducerea PDL, PNL, PSD au venit la Cristolt pentru a-si sustine reprezentantii locali, “in limitele decentei”. Prim-edilul a fost de parere ca atat pe perioada campaniei cat si la alegeri candidatii vor da dovada “de bun simt”. “Este drept ca mi-au adus acum unele acuze. Nu le-am dat replica. Sunt de parere ca nu asa se castiga credibilitatea electoratului”. Pe de alta parte, dl. Cheseli s-a aratat dezamagit de faptul ca unii sustinatori ai candidatilor care s-au aflat duminica, 26 aprilie, la Cristolt “nu au venit decat acum, in campanie, dar niciodata in cei patru ani, pentru a se implica in rezolvarea problemelor comunitatii. Au stiut insa sa respinga dosarul pentru eliberarea titlurilor de proprietate in zonele necooperativizate”.
Fara consiliu, fara proiecte
Primarul Ioan Cheseli crede ca duminica, cei 1.200 de locuitori cu drept de vot din satele comunei (Muncel, Valeni, Cristolt, Poiana Ontii) se vor prezenta la urne in proportie mare. “Am incercat sa-i constientizam pe cetateni ca e foarte important sa vina la vot, e nevoie sa avem consiliu local, e nevoie sa accesam fonduri si sa investim, aici, in aceste localitati, tot pentru noi”. Pana acum, s-a pierdut finantarea pentru asfaltarea a 11 km de drum, pentru un proiect care nu a putut fi depus pe masura 322 in cadrul programului Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. Speram ca noul consiliu va recupera timpul si banii pierduti. In toata aceasta… odisee, inexplicabil ramane faptul ca “legea nu-i incrimineaza pe cei vinovati de producerea acestui haos. Ar trebui sa li se interzica sa mai candideze, macar la primele alegeri si sa fie responsabilizati pentru cheltuiala si pierderile cauzate la nivelul comunitatii si al bugetului local”, a completat prim-edilul.