Programul ”Vacanță la Muzeu” a debutat la Zalău cu un atelier de meșteșuguri din satele Sălajului.

Înarmați cu fire, hârtie și foarfece, copiii participanți au învățat să creeze mărgele și brățări ale prieteniei, așa cum se făceau cândva în ruralul nostru.

Echipa Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău le-a pregătit, ca la fiecare ediție a programului de vară, o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea abilităților, să învețe prin experimente și să își petreacă în mod util și, totodată, recreativ, zilele lungi și călduroase ale vacanței de vară.

”Prima serie de ateliere <Meșteșuguri de altădată din lumea satului> s-a dovedit a fi extrem de populară, locurile fiind ocupate în întregime. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au avut ocazia să se aventureze într-o călătorie fascinantă în lumea tradițiilor. În cadrul acestor ateliere, micii artizani au creat accesorii din mărgele și brățări ale prieteniei, experimentând direct meșteșugurile satului sălăjean. În partea a doua a săptămânii vor intra și în tărâmul fascinant al țesăturilor”, arată reprezentanții Muzeului Județean.

Pe lângă activitățile interesante, micii meșteșugari au avut parte și de mișcare în aer liber. Au făcut puțină gimnastică în curtea Muzeului, dezvoltându-și abilitățile fizice.

Miercuri, copiii s-au bucurat de atelier de fotografie și din nou, de puțină mișcare, pentru că ”aceste activități captivante sunt gândite să inspire și să motiveze tinerii participanți, oferindu-le ocazia de a-și descoperi și dezvolta noi pasiuni”.