In saptamana care a trecut, doua vesti proaste s-au „abatut” asupra plaiului mioritic: una se refera la disponibilizari in randurile lucratorilor de la CFR si Posta, cealalta la vitregirea Romaniei de 3,5 miliarde de euro. Despre aceasta a doua pacoste pe capul romanilor e greu sa spui multe. Asadar, Comisia Europeana a intrerupt platile aferente Programului operational sectorial de dezvoltare a resurselor umane din cauza neregulilor constatate in acest program. Incepand cu inceputul, este arhicunoscut faptul ca din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, tara noastra nu a excelat la atragerea de bani europeni, motivul invocat fiind ca „astia de la UE prea verifica unde se duc banii”. Raspuns mai romanesc decat acesta nici ca se poate gasi. Cu alte cuvinte, potentialii benficiari au preferat sa nu acceseze niste bani care ar fi ajutat foarte mult la dezvoltare pentru ca, ori au simtit ca li se cer spagi la ministere, ori ca vor fi verificati la sange in legatura cu utilizarea banilor, ceea ce se pare ca nu le-a prea convenit. In fata acestei realitati crunte, reactia partidului de guvernamant a fost de a crea un nou minister, mai exact Ministerul Afacerilor Europene, care sa gestioneze mai bine absorbtia fondurilor europene. Si iata ca la scurt timp de la inaugurarea acestui minister au aparut si „roadele”. Reprezentantii Comisiei Europene si-au dat in sfarsit seama ca printre cei care s-au incumetat sa depuna proiecte pentru fonduri europene au fost si destui care nu au jucat corect si care au ciupit pe ici pe colo cat s-a putut. Satui de aceste matrapazlacuri, deloc in spiritul UE, mai marii de la Bruxelles au decis ca ar fi bine sa inchida robinetul cu euroi pana cand se va repara situatia creata. Daca ne gandim cat de bine se pricep romanii la repararea boacanelor de acest gen, putem sa spunem fara teama de a gresi ca nu mai pupam noi banutii aia pana la Sfantu’ Cucu.
Pana la Sfantu’ Cucu
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...